Vår i Varberg


Helg!

Har haft en bra och skön helg som bestått av skidor och träning. Igår cyklade jag 2 timmar och körde styrka 45 minuter, kroppen var trött efter det och jag orkade inte ens se klart waterboy, trots att jag älskar den filmen. Idag så lyckades jag, utan ont i knät, springa 30 minuter - långsamt but still, jag sprang och det är det som räknas just nu. 

I can't get enough

Jag bara älskar Mamma Mia, vilken film! Åh, jag blir så glad varje gång jag ser den - vilket är ofta - för ofta om jag ska vara ärlig - men den är ju så mysig. 
 
 
 

Tisdag

Bästa vän har åkt hem nu, och jag saknar henne lite redan. Det var mysiga dagar även fast vi inte gjorde särskilt mycket men det är skönt att bara vara, framför allt med en person som man tycker så mycket om som jag tycker om Anna! 

Nu sitter jag i soffan efter att precis ha duschat och ätit efter att ha varit på gymmet. Har varit väldigt produktiv idag. Frukost på Espresso House, vinkat av Anna, skrivit grupparbete med Jasmin, diskat, städat och tränat. Bra dag helt enkelt. 

Bild på mig och bästa. Och just ja, jag har glasögon nu.
 

Semeldagen

Semeldagen i all ära och jag är väl så illa tvungen att stoppa i mig en semla - bara det finns vaniljsemla - annars blir det inget. Efter semlan väntar matlagning med sötisar och bowling med cirka hälften av klassen! 

Jag är frisk nu, tränade både söndag och igår så idag känns det i min kropp, framför allt i benen men det är samtidigt skönt. Jag har saknat att ha träningsvärk - då känns det att man lever. 

Annars så måste jag säga att det är ganska bra. Visst det är mycket i skolan och det kommer bli några stressiga veckor framöver nu, men jag trivs. Jag trivs väldigt bra och jag är så nöjd och glad att jag tillslut hamnade i Varberg. Det jag ser fram emot mest nu är att min AnnaBanana kommer på fredag! 

Med ett leende på läpparna....

....sitter jag här och har precis avslutat ett samtal med bästa vän som bokade biljett hit till mig, hon kommer hit på fredag och åker hem på tisdagen - som jag har saknat henne och vi ska ha det så mysigt! Det enda som är inplanerat är Valentine-festen på skolan på fredagen, resten tar vi som det kommer. Jag skulle vilja åka till Göteborg och shoppa, men eftersom jag ska betala mina glasögon så kan det bli lite väl tomt i plånboken... 
 
... anyway, det visar sig vad det blir och det kommer åtmistone bli kul vad vi än hittar på! 
 
Slut på det roliga, först har jag en vecka med lite skola som jag ska ta mig igenom först. Imorgon har vi föreläsning 13-16 men först ska jag åka med Kajsa till Göteborg och hämta Veronika. Nu tänker jag läsa lite i femtio nyanser av mörker innan jag somnar. Gonatt! 

Party Saturday!

Det är lördag och det vankas inflyttningsfest hos Patrica och Madeleine - kör på casual idag, svarta jeans, mitt willem Van oranje linne och jeansskjorta! 


Nu ska jag gå iväg till Emma och laga gomat, rotfrukter i ugn och fläskfile! Yummie! Kajsa och Elin kommer också sen drar vi vidare till P och M. Tror det blir en kul kväll. Självklart har vi fixat inflyttningspresent till flickorna också, hoppas dem blir glada. 

Många pengar fattigare, men så värt det

Nu skulle man ju kunna tro att jag har köpt en resa någonstans, och tro mig, det hade inte känts helt fel. Dock, har jag "bara" varit hos optikern och äntligen fått glasögon fixade - klara om cirka två veckor. Jag hoppas att det betyder att jag snart kommer att se igen och inte behöva anstränga ögonen varje gång jag läser, sitter på föreläsning eller skriver på datorn. 
 
Har mer och mer märkt hur mycket jag måste anstränga mig när jag använder ögonen och har ofta ont i huvudet. Jag är översynt. Vilket betyder att jag egentligen ser dåligt på nära håll, men jag fattade det som så att mina ögon är så pass överansträngda så att jag också känner av det när jag ser saker på långt håll. Om översynheten är stor så kan det påverka att man ser suddigt från alla håll och kanter - jag tror att det var så hon menade i alla fall. 
 
Anyway, jag ska använda glasögonen så ofta jag bara kan och om ett år ska jag komma tillbaka och göra ett test för att se om mina muskler i ögongen har blivit mer avslappnande. Håller tummarna för att det här kommer bli bra! 
Skaffade mig också ett par solglasögon med rätta styrka eftersom man fick köpa två bågar för priset av ett par! Inte illa. 

Nu ska jag se om tvätten är klar och sen spendera tiden med att kolla på One Tree Hill innan jag lagar mat, stuvade markaroner och falukorv, och sedan kollar på skidskytte!
 
Puss

Ett hett ämne, som bara blir hetare.

Vi har diskuterat det här med sociala medier ganska mycket i skolan på sista tiden. Häpnandsväckande ämne. Intressant ämne som man diskutera om i oändligheter. Ett ämne som det aldrig kommer finnas rätt eller fel svar om, ett ämne som nog kommer bli mer och mer omdiskuterat i framtiden. Ett ämne som blir mer och mer vanligt för oss människor - och som vi nog inte kommer att bli av med. 

Jag har börjat fundera kring detta mer och mer, med anledning av att vi faktiskt pratar om det i skolan och ska skriva en rapport som bygger på just sociala medier och hur företag använder det för att skapa "viral marketing", virus marknadsföring, som det brukar kallas på svenska. Idag sprids information om saker väldigt snabbt just genom att vi människor använder oss så flitigt av sociala medier, vi Twittar hit och vi stadsuppdaterar dig. Ja, det sprids som ett virus. Detta är både på gott och ont kan jag tycka. 
 
För vem är det egentligen som ligger bakom allt som skrivs och sägs på Internet och varför säger vi det? Är det vanliga människor, eller är det bara företag som vill manipulera oss och som utger sig att vara "vanliga" människor? Det är just den biten jag har börjat fundera på mest vad det gäller sociala medier. Hur vet vi att det som skrivs och sägs är sant? Hur kan vi veta vad den bakomliggande tanken egentligen är? Vem är det som skriver dessa saker? 
- Tankvärt tycker jag. 


Wooohu.....

..... Nej Bosse, jag är inte frisk än, jag hostar en del fortfarande och emellanåt är jag lite täppt i näsan. Men just nu gör det faktiskt inte så mycket.
Idag fick jag nämligen reda på att jag fick VG på föregående tenta och i och med det så har jag klarat alla tentor under min första termin som högskolestudent! Katshing!

There's nothing more to say

Ligger i soffan och känner mig helt förstummad. Jag har nu, något efter, sett alla avsnitt av Jonas Gardells "Torka aldrig tårar utan handskar". Jag blev rörd. Jag kan inte säga något mer än så. 


Tankar

Sometimes I lose My way. But somehow I always manage to find My way back and find home - and home is where the heart is.


RSS 2.0