Löpning med sällskap!

Har precis kommit hem efter att ha sprungit med Elin å Jesper! Elin var med första 1.7 km, sen körde jag och Jesper en runda till. Totalt 5.5 km, inte illa för en kille på 9 år! :) han håller högt temp också, gick ganska långsamt första 1.7 men sen låg vi nog mellan 5-30 min/km. Inte dåligt för en nioåring! Nu ska de bli skönt med en dusch! Bye for now.

Utan internet

Har för närvarande inge tillgång till internet på datorn, dont know why, ska försöka fixa de. Känns tyvärr som det är nå skit med nätverkskortet. I alla fall, därav dålig uppdatering. Vad som kan vara bra att veta är att jag åker till Amsterdam på torsdag :)

Lördag

Det har varit en märklig dag idag. När jag vaknade imorse sken solen in genom mitt fönster. Ju längre dagen gick desto gråare blev det och så småningom om började regnet att droppa, eller snarare vräka ner. Framåt eftermiddagen/kvällen sprack det upp igen och det blev en fin kväll så jag bestämde mig för att ta en promenad eftersom att jag varit inne nästan hela dagen. Nu under kvällen har jag legat i soffan och tittat ut på himlen som lystes upp av blixtar. Nu öser regnet ner igen.

Nu ska jag lägga mig i sängen och lyssna till regnet som slår mot taket, jag har kommit fram till att regn trots allt är ganska mysigt. Önskar dock, att jag hade någon hos mig. Jag saknar mina vänner.

Fredag!

Idag är det fredag och jag är ledig. Vaknade strax efter 9 av världens åsksmäll och regn. Nu har det dock lungat ner sig och ser faktiskt mycket ljusare ut.

Dagens planer är faktiskt lite lösa. Lukas ska ha kalas för sina vänner och då ska dem åka till Alphen till ett "lek-land" där man kan göra lite olika saker. Jag kanske åker med dit, vi får se. Senare i eftermiddag ska jag i alla fall ut och springa med Jesper, han köpte nya löpskor igår så dem ska provas! Han ska nämligen springa något lopp nästa helg så han ska träna lite inför det.

Imorgon ska jag i alla fall åka med Natalia till Alphen, då ska det nog handlas lite kläder :) jag känner att jag har alldeles för lite kläder med mig! Tur att jag snart ska åka hem och hämta mer kläder.

Tänkte precis skriva att det ska bli skönt att träffa mamma och pappa igen, men mamma har börjat plugga då och bor i Tranås och pappa jobbar helg, sucks for me. Hade nog inte hunnit träffa dem så mycket i alla fall, med tanke på att jag åker hem för att jobba på våra tävlingar. Brukar inte hinna så mycket annat då!


Idre 2010


Torsdag!

Idag är det fint väder och väldigt varmt ute. Ska strax hämta barnen från Skolan. Lukas ska med en kompis hem och Elin och Jesper vet jag inte om dem följer med hem eller hur dem gör, det visar sig. Idag är det sista "jobbdagen" för denna vecka och imorgon ska jag ta en löptur och kanske åka till Alphen (om det inte blir skyfall som dem har sagt att de kan bli :p).

Hejdå.

<3

Jag har kommit på att min kusin Fanny Karlsson gör mig väldigt glad bara av att hon finns där.

"Johanna, vill du då fotbolla med mig?"

Kom just hem efter att ha "fotbollat" med Elin och Lukas! Det var blött men skoj!





Skypesamtal!

Igår kväll fick jag ett samtal från min morbror, han hade utmanat sig själv att han skulle springa minst 5 km varannan dag. Dock ville han ha någon som sporrade honom och tyckte att jag också skulle göra det! Jag kan inte vara sämre än min morbror, så jag hakade på! Så imorse klockan 9 var jag ut och sprang 5 km! Å snacka om att jag var trött! Tycker dock att det var bra av min morbror att få mig att börja träna, det behövs.

Elin har en kompis hemma, Jesper är hos en kompis och Lukas också. Ska hämta honom klockan 16 och sen laga mat. Har några timmar för mig själv nu, skönt :)

Såhär ser det ut i Nieuwkoop idag.


Pannkakor!

Överraskade barnen men lite pannkakor till lunch! De uppskattades.
Idag ska Lukas lära mig Holländska, han sa igår att han någon dag ska lära mig Holländska så jag kan prata med andra personer som inte kan prata engelska. Han är rolig.




Tisdag

Idag regnar det här i Nieuwkoop och är allmänt ruggigt ute. Fick ett sms av Natalia idag, hon är au pair i en annan familj här i Nieuwkoop. Frågade om jag skulle hänga på till Alphen idag, dock passar det inte så bra för mig i veckorna eftersom jag måste fixa lunch åt barnen. Blir förmodligen en kaffe senare i eftermiddag i alla fall och på fredag kanske vi drar till Alphen. Ska bli kul att göra något med någon i min ålder! :)

Funderar på att göra pannkakor till lunch till barnen.

Jag har för övrigt hittat min favoritpryl i huset.


Kaffemaskin!


Måndag

Inne på min andra vecka nu. Förlåt för dålig uppdatering de senaste dagarna. Skriver mer imorgon. Ville bara tala om att jag lever! Natti Natti :*


Lördag!

Idag är det lördag och vi ska till grannen och grilla! Det ska bli trevligt. Sitter och tittar på staffetterna i orienterings VM, Kom igen Sverige!

Lite bilder på trädgården.





Fredag = ledig!

Idag har jag varit ledig, fick sova ut lite imorse men ville inte sova alltför länge så gick upp strax efter 9. Har tagit mig en tripp i Nieuwkoop och bla inhandlat ett sim-kort så nu har jag ett holländskt nummer! Jag använder självklart mitt svenska nummer också!

 




På rundtur i Nieuwkoop



Hollands Ica. Ica som faktiskt ägs av Albert Heijn




Torsdag!

Idag är det torsdag och det betyder full dag för barnen. Idag var också första gången som jag var ensam vid lunch, och det gick bra! Dock hände en olycka när vi skulle cykla tillbaka till skolan. Lucas har precis lärt sig cykla utan stödhjul och det går lite vingligt ibland. Idag gick det så vingligt att han föll omkull. Det gick bra, men han blev lite rädd så jag fick sätta honom i barnstolen på cykeln jag har och lämna hans cykel för att sedan ta med den hem.

När jag kom hem efter att ha lämnat dem, plockade jag ur diskmaskin och gick sedan upp på mitt rum för att kolla lite saker. Hittade lilla Leo i min säng där han också var när jag lämnade huset. Dock hade han förflyttat sig och låg under täcket så bara framtassarna och huvudet syntes. Urgullig! Nu är han här bredvid mig och leker med allt han kan hitta som är spännande!

Snart ska jag hämta barnen igen. Denna dag har gått fort. Det är förövrigt sista dagen jag jobbar denna vecka. Jag är nämligen ledig på fredagar! Ska bli skönt att sova ut lite imorn.

Bilder på Leo under täcket!



Idag firades Lucas i skolan!

Imorse när jag vaknade var jag riktigt riktigt trött, hade inte gjort något om jag fick ligga kvar i sängen lite extra...men, det var bara att kliva upp och göra ordning mig och sedan fixa frukost, frukt och saft som barnen har med varje dag och sedan åka iväg och lämna dem i skolan.

Kvart i 10 åkte jag och Vincent tillbaka till skolan till Lucas klass. Lucas fyllde nämligen 5 för några veckor sedan och då är det vanligt att man bjuder på glass och att klassen firar en lite. Det var verkligen mysigt för dem sjöng på massa olika språk, dem hade gjort en tårta av kartong som de satt ljus på som Lucas fick blåsa ut. Han fick ett stort kort där alla fröknar skrev sina gratulationer! Inte alls som i Sverige.

Idag slutar barnen redan klockan 12 så jag ska åka och hämta dem om ett tag. När vi kommer hem ska vi äta lunch. Det som är lite roligt med lunchen här i Holland är att man inte äter varm eller tillagad mat. Man äter smörgås och oftast äter man med strössel eller typ nutella. Här har dem dock som regler att man inte bara får äta smörgås med strössel eller nutella utan man måste också äta med vanligt pålägg.

Bilder från firandet av Lucas!

 






Det här har hänt idag.

Nu har barnen lagt sig och jag ska strax duscha. Idag har vi gjort mycket skoj, spelat spel, pusslat och haft skattjakt i det fina vädret. När jag vaknade var det ganska mulet, men på eftermiddan sprack det upp och blev jättefint så vi kunde vara ute ganska länge Lucas, Elin och Jag!

Imorgon är det onsdag och barnen slutar redan klockan 12. Klockan 10 ska jag följa med Vincent till skolan då Lucas har fyllt år på sommarlovet och ska bjuda sina klasskamrater på glass. Tydligen var det en väldigt stor sak här i Holland när man gjorde det, barnen sjöng massa låtar på olika språk och det verkar vara en helmysig stund. Det ska bli roligt att se! :)

Nu ska jag säga gonatt till barnen och sen duscha och sova jag med. Natti Natti!


Tisdag

Gomorron!
Har ganska precis kommit hem från att ha lämnat ev Jesper, Elin och Lucas på skolan. Morgonen fungerar bra och jag börja komma in mer i morgonrutinerna. Dock är det ganska skönt att Vincent och Ulrika är hemma på morgonen så jag inte behöver vara själv. Kvart i tolv är nästa tid jag ska vara på skolan.

Fram tills dess ska jag hålla lite koll på kvalet i Sprint-VM i orientering för att se hur det går för de svenska deltagarna. I eftermiddag tänkte jag försöka kolla på finalen på svt-play om det inte är annat som måste göras. Ska ta mig en sväng ner på byn någon dag också och inhandla lite saker som kalender, holländskt sim-kort m.m.


Så här ser det ut utanför huset jag bor i. Ganska ovanligt för att vara Holland. Finns för det mesta bara hus i detta tätbefolkade land.


Barnens första skoldag!

Idag börjar barnen skolan, dem var nog lite nervösa alla 3 tror jag. Morgonen började med frukost och att göra ordning barnens frukter som dem har med sig till skolan. Varje dag har dem fruktstund så frukt ska göras i ordning varje morgon.

Vid kvart över 8 cyklade vi iväg mot skolan som ligger mindre än 5 minuter bort. Ulrika följde med idag eftersom att det var barnens första dag. Hon brukar följa med varje måndag eftersom att hon i regel jobbar hemifrån då. När vi kom tillbaka hem så gick vi igenom veckans mat och vad som ska inhandlas. Nu är Ulrika och Vincent hos tandläkaren och när dem kommer tillbaka hem ska jag och Ulrika åka iväg och handla.


Bilder från dagens båttur!


Så här bor jag!




Dag 3

Idag är det söndag och barnens sista dag på sommarlovet, imorgon börjar dem skolan. Idag har vi lite finare väder här i Nieuwkoop vilket är skönt. Jesper ska iväg på kalas medans jag och övriga familjen ska ut en sväng med deras båt som dem har i en sjö här i närheten. Ska bli roligt att komma ut och se mig om lite!

Planerar en tripp till Amsterdam om några veckor när jag kommit in lite mer i allt annat. Det ska bli kul att se den staden och vad den har att erbjuda. Innan dess ska vi fixa ett rabattkort på buss och tåg så att det blir billigare för mig att åka runt här i Holland.

Det var allt för nu, jag lovar att det kommer lite bilder senare!

Dag 2

Hej alla glada! Igår kom jag till Nieuwkoop men hade ingen tid eller ork att skriva något då. Jag spenderade dagen tillsammans med familjen och på kvällen tittade jag på film med barnen.

Idag började pojkarnas fotboll och det var första gången Lucas spelade. Det var så roligt att se dessa små barn springa omkring och jaga bollen. Jesper är och spelar nu så vi ska nog gå dit och kolla om en stund. Han ska spela 3 matcher.

Nu ska jag ta det lite lungt ett tag!

Hejdå Sverige, Hej Holland!

När ni läser det här kommer jag att sitta på planet på väg till Amsterdam. Det är dags nu. Vi ses!

1 dag

Min första packning blev inte så bra, över 30 kg, maxvikt = 23 kg. Fick börja om och slänga ut massa kläder som jag egentligen vet om att jag kanske inte använder så mycket men fick även plocka ur kläder jag gärna ville ha med mig. Några byxor, tröjor och t-shirtar senare hamnade bagaget i alla fall kring 22-23 kg, och det känns som jag har alldeles för lite med mig. Men, jag kommer hem om en dryg månad då åker det med mer saker ner! Vinterkläderna tar jag ner i Oktober!


2 dagar

Igår hade jag en riktigt mysig och bäst kväll hemma hos mormor med mina kusiner, moster med man, morbror, mormor, mamma och pappa. Jag kommer sakna dem! Ikväll kommer med moster med familj och imorgon farbror med flickvän. Dags för avsked! Snart åker jag.

Packar lite smått då och då. Nu - duscha!


Bästa!


3 dagar

Jag säger inget mer än att jag åker snart! Ikväll, hem till mormor och äta kräftor!

4 dagar

Jag har börjat kolla över min packning, vad jag ska ha med mig, vad jag inte ska ha med mig. Vad behöver man när man ska vara borta nästan ett år? Det är skitsvårt. Jag ska i alla fall inte ha med mig allting nu eftersom att jag kommer tillbaka några gånger i höst så jag tar allt i omgångar. Tur är det annars hade jag inte fått med mig allt..

Det börjar kännas lite nu, att jag ska åka. Avskeden börjar tas och det känns, det är ganska jobbigt. Men det jobbigaste är inte taget ännu, jag vet inte när det blir heller eller om det blir. Något blir det.

Nu ropar mamma, hon bakar bullar!


5 dagar

Endast 5 dagar kvar nu, känns spännande!

För övrigt hade jag en underbar kväll, jag har världens bästa vänner. Jag kommer sakna dem när jag är borta. Men som Anders sa "vi kommer att finnas här när du kommer hem igen, vi kommer att finnas här när du är borta också".

Det är mörkt ute, känns som vinter fast det faktiskt är mitt i sommaren fortfarande. Hela dagen har varit trist och grå och även jag har känt mig lite så. Men, vad kan man annars göra i detta väder?

Vill sända en extra tanke åt min vän Johanna som åker till Lybeck imorgon. Lycka till där borta. Vi ses!

6 dagar

Det blev inge Smedjebacken för mig idag, kände att jag behövde vara hemma och fixa inför ikväll. Ikväll ska jag mysa med min bästa! <3



7 dagar

Om ganska precis en vecka sitter nog jag i bilen på väg till Arlanda. Mitt flyg avgår 15.10 och jag landar i Amsterdam 17.10. Där kommer familjen och hämtar upp mig. Jag gissar att mitt nya liv börjar någon gång då i bilen när jag lämnar Skinnsberg. För hur det än är så är Skinnsberg ändå mitt hem, det har jag känt nu i sommar. Anyway, jag känner mig inte så nervös än men det kommer nog ska ni se!

Ikväll kommer mormor och morbror över och äter middag här, jag ska bjuda på boxarpasta, det är så sjuukt gott! Mormor ska få sin födelsedagspresent eftersom att jag är borta när hon fyller. Jag hoppas att hon blir glad. Även Anna kommer hit ikväll och stannar här hela helgen, det har känts ganska tomt utan henne efter vår vecka i Aten, undrar hur det kommer kännas när jag är i Holland.

Pratade med en riktigt god vän häromdan, han frågade om det inte kändes läskigt att lämna allt, läma min trygghet här. Lämna mina vänner, min familj och min mormor som jag alltid har haft 100 meter bort. Det är klart att det känns läskigt och konstigt. Men jag vet ju att när jag kommer tillbaka så kommer dem finnas kvar. Det gör det hela mindre läskigt.

Nu ska jag äta frukost, senare under dagen kommer Anna och sen ska jag laga mat. Sen ska jag ha en trevlig kväll med min familj och Anna, som faktiskt börjar bli en del av familjen nu!


Jag och mormor på min studenskiva.


10 dagar

Fick mina bilder idag, det gick snabbt! Kom även på att julklappen jag beställde åt mormor får bli en födelsedagspresent. Den kommer dock vid ett senare tillfälle!

Idag har jag inte åstadkommit speciellt mycket, städat och legat i sängen. Har nämligen värsta huvudvärken. Imorgon far jag till Västerås en sväng med min mor, måste införskaffa mig en extern hårddisk!

Snart är det dags! :)

Det närmar sig.

Som jag skrev igår så mailade jag till Ulrika idag, det roliga var att hon i samma stund skickade mail till mig. Så vi skrev till varandra utan att någon av oss hade fått den andres mail. Vi skickade alltså våra mail princip samtidigt. Lite komiskt enligt mig :)

Det börjar faktiskt kännas lite att jag ska åka snart, framför allt när man pratar med folk om det. Då inser jag att det inte är så lång tid kvar. Ska försöka hinna träffa en del av mina vänner innan jag åker. På Torsdag har jag planerat in ett träningspass med Jonas i Köping, Lördag kommer det lite människor hem och senare nästa vecka lär jag väl säga hejdå till mormor och annan släkt. Har förresten redan beställt hem en julklapp till mormor! Snacka om att vara tidigt ute :)

Well, skulle sovit för längesedan men det slutade med att jag började beställa hem bilder som ska framkallas från detta år. Cyklingen, Studenten och Athen bland annat men också lite andra bilder. Dessa kommer att åka med till Holland. Ska skicka några bilder från cyklingen till Johanna som jag för övrigt saknar lite smått sådär!

Bild från när vi anlände till Skellefteå. Jag tror aldrig det varit så skönt att komma fram till ett ställe som det var denna dag. När vi kom fram till Skellefteå denna dag hade Jag och Johanna cyklat 164 mil under 33 dagar. En resa som innehöll det mesta och som jag tror vi båda kommer minnas för alltid.


RSS 2.0