Om 15 timmar befinner jag mig i Sverige

Väskan är packad, allt som är med ska med. Snart är jag hemma. 

Dagen har gått långsamt, har nog att göra med att jag vilel att den ska gå fort. Nu ligger jag i sängen och ska strax sova så att det är morgon snart. Klockan står på 05:00, men det blir några Znoosningar innan jag stiger upp.

Gonatt!

Jag har en snäll bror!



sen om han menar allvar är ju en annan sak, men det är ju tanken som räknas.

God jul till barnen

Tomten är klar, brevet är skrivet och chokladtomtarna väntar på att få ställas under granen. Har tänkt om lite. Ska "gömma" chokladtomtarna under granen och lägga brevet på bordet så dem ser det när dem ska äta frukost. I slutet av brevet står en liten hälsning att dem ska kolla under granen! :) 



En liten dag till

Om 24 timmar är jag på Schipol, om drygt 27 timmar landar jag i Sverige om allt går som de ska. Snart, är jag Hemma. 



Två blir snart en

Sitter och lyssnar lite på Robbie, inne i en period nu när det är han som gäller. 

Vi har precis ätit mat, potatis med slavink och blomkål. Skrattar lite för mig själv när jag tänker på hur ni som läser kommer att uttala detta. Hehe. 

Tittar bort mot min väska som imorgon kommer vara fullpackad med saker. Det är bara imorgon kvar, sen på torsdag blir det uppgång strax före 6. Ni som känner mig, vet att det inte direkt är något jag gladeligen gör om jag inte ska iväg på orientering, men jag ser verkligen fram emot när klockan ringer på torsdag. Då börjar min resa hem. 

Slänger med en bild när jag ändå håller på! 



2 dagar!

Väskan står redo, imorgon packar jag den full med kläder och julklappar. På torsdag åker jag hem!




Ett litet tack

Igår hjälpte jag som ni vet Jepsers klass med sminkning till deras musikal. Som tack fick jag en liten gåva med choklad. Väldigt snällt tycker jag.



Julkul!

När jag åker härifrån på torsdag morgon är barnen inte vakna, det betyder att jag inte kan säga hejdå till dem och önska dem God Jul. Jag har därför förberett en liten överraskning till dem. 

När dem vaknar på morgonen och kommer ner så kommer det vid granen att stå 3 chokladtomtar och ett brev från mig där jag önskar dem God Jul :) 

Bild på tomtarna och kuvertet (som inte är klart, ska måla tomten)




Jag har aldrig varit så rädd

Imorse innan jag och barnen skulle cykla till skolan så sa Ulrika "ta det försiktigt för det är nog väldigt halt ute". Lucas ville inte cykla själv så jag hade han bakpå. 50 meter senare låg vi båda på backen, Ulrika hade rätt, det var halt. 

Lucas klarade sig bra han sa att han hade lite ont i ena fingret bara, och han grät inte heller vilket jag var säker på att han skulle göra. Dock tror jag att jag tog största smällen då jag försökte lägga mig så Lucas hamnade på mig och inte på den hårda backen. Armbågen min tog mest skada och gör hyfsat ont när jag använder den. Var inte särskilt skönt att sminka barn imorse, men de gick.

Jag längtar till julen!

Har suttit och filat lite på mina julrim, får till dem bättre och bättre för varje gång som jag kollar igenom dem. Dock tror jag att dem fortfarande inte är helt kompletta, tur jag har några dagar till på mig! Längtar tills jag får läsa upp dem för min underbara släkt. 

Imorgon är det måndag och Jespers klass ska ha den årliga jumusikalen på deras skola. Jag ska hjälpa till på morgonen och kvällen med sminkning av barnen så de blir nog ingen språkkurs imorgon.

Det bästa är, att när måndagen har gått så brukar veckan rulla på snabbare och snabbare. Eftersom jag åker härifrån redan på torsdag morgon så blir det en kort vecka som jag hoppas går fort fort fort! Jag vill hem, till mamma och pappa, till snön och till julstöket. 

Slänger upp en bild på snön och Johanna från när vi var i Kopparberg med klassen. Det var en härlig resa som innhöll allt från skidåkning till lek i snön till bergsbestigning. Berget  som jag och Johanna besteg då, med väldigt lustig teknik, ni anar inte! Nästan som Kebnekaise. Nästan. 



Söndag, som den ska vara

Det har varit en dålig träningsvecka med anledning av att jag har ont i halsen. Imorse vaknade jag även med världens hosta och huvuduvärk, det resulterade sig i att jag låg i sängen till 11.30 och steg upp för att lägga mig i soffan och glo på skidorna. 

Har inte gjort speciellt mycket resten av dagen, kollat OTH, pratat med kusin och kollat på lite skidskytte. That's about everything. 





Julgranen klädd!


Och det blev...


Unnar mig själv något

Känner för att inhandla något fint till mig själv efter att ha handlat massor med julklappar till andra de senaste dagarna. Åker en sväng till Alphen för att se vad jag kan hitta för spännande :)

Just ja!

Blev klar med pussel nummer 2 häromdagen. Nu tar jag en paus och fortsätter med dem andra efter jul. Dock hände en liten olycka. Annika råkade dammsuga upp några bitar, Vincent lyckades inte hitta alla så en bit saknas och är nog borta för alltid. 



Jag är kär

Denna i julklapp, och jag behöver inget annat. 




Robbie Williams

Avnjuter en Robbie Williams konsert från Leeds 2006. Samma år som jag såg konserten i Göteborg. Rysningar. Det var helt klart, det bästa jag nånsin gjort. Magiskt. 



Julradio

Julradio på, försöka fortfarande finna julkänslan, tyvärr går det inte så jättebra. Har några rim kvar att skriva så tar tag i det och om tjugo minuter drar jag igång Eurosport och tittar på lite skidskytte :)

6 dagar.

Nu ska jag kolla på dagens avsnitt av julkalendern! Efter de ska jag ge mig ut i det tråkiga vädret och fylla på mitt busskort. Idag tänker jag inte anstränga mig särskilt mycket. Ont i hals, huve och känner mig allmänt hängig. Blä.

Om 6 dagar åker jag hem.

Torsdag

Nu har jag varit effektiv och är klar med rimmen, nu när jag skriver vill jag fortsätta rimma men de behöver jag ju inte ändå försöker jag i min hjärna komma på rim. Det är faktiskt riktigt kul att skriva rim, men klurigt. Dem jag kom på känns lyckade, nu är det bara att vänta 9 dagar tills jag får läsa upp dem! 

För övrigt känner jag mig hängig och kall, tror jag kryper ner i sängen nu med desamma och tittar film eller lite one tree hill kanske (:

Rimstuga

Julkänslan saknas forfarande. Därför har jag lite rimstuga för mig själv och planerar att hitta på julrim till alla paket som ska ges bort i jul! Har aldrig gjort det förut, men de ska bli kul! :)

Tjuvarnas jul

Nu har jag "kollat ikapp" julkalendern, måste faktiskt säga att den är faktiskt riktigt bra i år om man jämför de senaste åren. Dock måste jag också säga att de senaste åren har jag faktiskt inte gett det en chans och sett kanske max två avsnitt. Julkalendern gör att det infinner sig lite mer julkänsla hos mig i alla fall, det gillas. 

Nu ska jag snart slänga in min tvätt i torktumlaren och slänga in en annan i maskin. Funderar på om jag ska städa mitt rum, fast det gör jag nog imorgon. 

Hej så länge.

Onsdag

Veckorna bara springer iväg. Imorgon är det torsdag igen och sista dagen att jobba för min del. Nästa vecka på torsdag är jag hemma i Skinnsberg den här tiden och har varit några timmar. Lovely!

Idag har varit en bra dag. När barnen kom hem åt vi våfflor och sedan cyklade vi iväg till Oma. Barnen skulle hjälpa henne med juldekorationer och så blev det lite pyssel. 

När vi kom hem lagade jag mat efter en stund, makaroner med en sås med skinka och paprika. Vid maten sa Vincent åt mig att äta mer eftersom jag skulle ut och springa 9 km "det har jag bestämt sa han". Så det var bara att äta mer och sedan byta om för att springa lite. 

I början av mitt pass hörde jag massor med sirener men jag tänkte inte mer på det förrän jag hade avverkat 6 km. Då såg jag nämligen massor med blåljus, ambulanser, poliser, brandbil. När jag sprang förbi "olycksplatsen" såg jag att brandmännen höll på och "dragga" i vattnet. Ryktet säger att någon ramlat i vattnet. Gissar att jag får veta hela historien imorgon.



Lucia

Sitter och tittar/lyssnar på Lucia på svtplay, lite julkänsla infinner sig, lite. 
Tänkte kolla igenom avsnitten från årets julkalender också för att ännu mer julkänsla ska infinna sig. Hoppas att det går bara. 

Hade en bra dag i Amsterdam i lördags, julklapparna är i princip färdiga bara lite småsaker som måste fixas. Träffade ett gäng härliga tjejer gjorde jag också.

Känner inte för att skriva nå mer. Bjuder på bilder istället. 







Bra dag.

Idag har jag tittat på skidskytte, pratat på skype, tränat, börjat på ett nytt pussel och avslutningsvis kollat på handboll. Jag har haft en bra dag. 

Imorgon väntar Amsterdam. Julshopping och ska träffa en tjej som heter Sandra (som kommer från Sverige) och hennes vänner, det ser jag fram emot! Det blir kul :)

Jag älskar skype!

Jag har nyss pratat med Fanny på skype och nu pratar jag med morbror och mormor! Underbart.

Rekord

I år slår jag rekord på att skicka julkort, 14 stycken ska jag skicka iväg till Sverige på måndag! 



1 out of 4...

....3 to go! :)



Hopp

Jag har funnit hopp om att kanske finna någon form av julstämning innan jag åker hem till Sverige. Nyss när jag sprang såg jag att några hus hade börjat med julpyntningen! Nu är Sinterklaas över och har åkt hem, då åker julgrejerna fram. Mysigt!

5 December

Skrev nyss ett långt inlägg om dagen, men allt försvann.. Baah.
Kortfattat, riktiga sinterklaas firas idag, barnen slutade därför tidigare och hade massa skoj i skolan och fick prestern och godis. Dem hade besök av både Sinterklaas och hans Pietar. Pietarna hade en show för barnen där dem bl.a jonglerade och gjorde annat skoj. När jag kom till skolan och skulle hämta barnen sprang alla Pietar runt och bjöd småsyskonen på godis! 

Idag har jag promenerat. Skulle ju egentligen har sprungit igår, men hade som sagt ont i huvudet hela dagen så jag valde att inte träna. Har haft ont i huvudet också idag, så därför blev det promenad och inte löpning. I alla fall nånting.

Nu kommer bild på Pietarna. 




.....oj, de blev visst längre än jag trodde

Ljuva söndag

Å ljuva söndag kan du inte göra dagen ännu värre och ge mig ont i magen också? 

Jag har haft en dålig dag. Igen. Gårdagen var helt underbart härlig. Hur mysig som helst. Dock vaknade jag inatt och hade ont i magen och huvudet. Vred och vände några timmar tills jag återigen kunde somna. När jag vaknade kändes allt bra och tänkte att det skulle bli en bra dag full med skidor och träning.

Skidor blev det, har även hunnit med att pussla lite mellan varven. Däremellan har jag bara legat i soffan. Jag har haft ont i huvudet nästan hela dagen. Konstant. Det blev ingen träning. 

Nu ska jag försöka komma med lite gladare inlägg framöver. Hoppas jag. På lördag tänker jag i alla fall åka till Amsterdam och börja handla julklappar. Så det så.

Over and out.

Pakjesavond!

Igår firade vi ju Sinterklaas. Då har man något som vi kan jämföra med vår julafton, nämligen pakjesavond. 

En Piet kommer med en stor säck med paket som man sedan delar ut. Vi fick aldrig se någon Piete. Helt plötsligt när vi satt och fikade så hördes en jättehög smäll och när barnen sprang och öppnade dörren till hallen så låg där massa godis som hade blivit inkastade samt att de stod en stor säck med paket i. Gissa om barnen blev upphetsade och glada, men samtidigt lite fundersamma på hur säcken kunde hamna där?!

Kvällen börjde med att vi åt lite mat, det är inte som vid jul att det finns någon traditionell mat man äter utan varje familj får sjävla bestämma vad man ska äta. Vi åt wraps eftersom det är en favorit hos barnen. Efter det fikade vi, vi åt en fin (läskig) Sinterklaas tårta och sedan delade vi ut paket från säcken som mystiskt hade hamnat i hallen. 

De var en jättemysig och rolig kväll och jag fick jättefina presenter jag med! På sista bilden finns mina presenter.





Silence

Somliga dagar är bättre än andra. Idag är en riktig skitdag, åtminstonne har det blivit det. Jag tänker inte skriva mer, de tankar jag har ikväll är mina egna. Skulle dem komma ut skulle det bara bli kaos. Precis som det är i mitt huvud just nu. Så nu återstår bara Tystnad. 

Jag saknar Anna. Jag saknar mamma och pappa. Jag saknar mormor och min övriga släkt. Jag saknar Anders. Jag saknar dig, dig och dig. Jag saknar.

Paket

Imorgon ska vi fira Sinterklaas. Egentligen är det den 5 december som det firas, men vi har valt att fira imorgon, annars blir det väldigt sent för barnen på måndag och dem ska till skolan på tisdagen. Vi har hört att det är många andra i barnens klasser som också firar i helgen. 

Självklart har jag köpt lite presenter till dem. Vincent och Ulrika, barnen och Oma ska alla få något litet av mig. 


Heja Bergman!

Har precis kollat på skidkytte, Carl-Johan Bergman slutar som segrare! 

Annars idag har jag sprungit 9 km, heja mig, jag har varit och handlat lite och sen bara tagit det lungt. Känner att jag börjar få ont i magen nu, har precis tagit tablett så hoppas att det blir bättre. Det kan bli en sömnlös natt. Som de ser ut blir de Utrecht imorgon, men de beror helt på hur min mage behandlar mig ikväll och inatt.

Det är konstigt, det är nu 4 år sedan som jag fick en diagnos på att jag hade magkatarr. Innan jag fick det hade jag hånat en av mina lärare som hade det för att hon var sjukskriven väldigt länge pga det. Jag ångrar det idag, för nu vet jag hur satans ont det gör. 

I början fick jag en dunderkur mot det eftersom jag då hade ont princip hela tiden. Dem tabletterna hjälpte faktiskt och när jag sedan fick ont igen och ville ha ny medicin visste inte ens dem på läkarstation om att jag hade fått en sådan diagnos. Det var nämligen på akuten i Västerås som den "fastställdes".. Dock ordnade det sig och dem skrev ut en medicin mot magkatarr åt mig, men inte samma som jag hade från början.  

Det har alltså gått 4 år och jag kan fortfarande känna av det. Det kommer med några månaders mellanrum och när det kommer, då gör det fruktansvärt ont. Under dessa 4 år har jag fått samma medicin men när receptet förnyades senast fick jag lite starkare medicin. Dock tycker jag inte att det hjälper ett dugg, jag tar tabletterna för att jag har dem och för att dem ska hjälpa. Oftast, gäller det bara att vänta ut smärtan, och den tiden är det inte roligt att heta Johanna. Jag har tagit lite prover för att se om jag har magsår eller annat, men inget prov dem har tagit har visat något tecken på det. 

Magkatarr sägs ju komma av stress. Det konstiga är, att mitt onda i magen kommer när som helst. Rimligt vis borde det ju komma i perioder där jag har känt mig stressad eller upphetsad inför något men, det känns inte som jag är speciellt stressad just nu. Det har varit perioder då jag varit ännu mer stressad och inte alls haft några problem. 

Jaja, jag vet inte. Kanske har jag en inre stress inom mig som jag inte kan sätta fingret på. Som jag inte vet finns där fast den gör det.

Torsdag

Today was a good day.

Gjorde fattiga riddare till barnen på lunchen vilket uppskattades väldigt mycket. På eftermiddagen var det tjejtid med Elin som gällde. Det blev både pysset och chokladbollsbakning, mysigt.


Fin första December!


3 veckor

Idag är det 3 veckor kvar tills jag åker hem för att fira jul med min underbara familj och släkt. Det är 3 veckor och 2 dagar kvar tills julafton och jag känner ärligt talat ingen julkänsla alls. Det kommer väl inte komma förrän jag kommer hem till Sverige och allt ska fixad med granar å pyntningar å julklappar som ska slås in. Gud vad jag längtar!

Dock måste man ju köpa julklappar först, men jag känner mig ganska klar på vad jag ska köpa till alla så det känns bra.

När jag åker hem om 3 veckor är det för att vara hemma i två veckor och det ska bli så härligt. Visst, jag har redan varit hemma tre gånger sen jag flyttade hit. Men två av gångerna kändes det knappt som jag var hemma eftersom jag hade fullt upp och hann inte med särskilt mycket.

Jag vet inte vad jag ska göra denna gång jag kommer hem, har inget särskilt planerat. Ska försöka träffa så många människor som möjligt och ge dem lite av min tid. Jag vet heller inte hur jag ska fira nyår, jag har en känsla av att jag faktiskt bara vill fira med familjen i år. Tror nog att det kommer att bli så.

Idag bjuder jag barnen på fattiga riddare till lunch!

RSS 2.0