31 mars

Fruktansvärt mätt, skulle behöva ut och gå, men det blåser och är allmänt ruggigt ute. Har en känsla av att jag stannar inne och myser ner mig i soffan eller liknande.

Saturday

Spenderat några timmar i Alphen och ätit lunch med en annan au pair vid namn Stacy. Trevligt! Tosti, kaffe latte och en liten öl för 8,30 är inte helt fel! 



5....

... är antalet dagar till mamma och pappa kommer hit, wopido! 3 dagar spenderas här i Nieuwkoop, 3 dagar i Amsterdam. Någon av dagarna i Nieuwkoop blir det kanske en dagsutflykt nånstans. Hoppas på bra väder, och just nu ser långtidsprognosen helt okej ut. 

Pappsen fyller år när dem kommer på onsdagen så då ska jag fixa tårta. Dock får han ingen present, tänkte bjuda på middag någon av kvällarna i Amsterdam istället :) 



Positiv

Idag är första dagen på länge som det är grått och tråkigt ute. Jag tänker dock inte klaga då vi varit bortskämda med helt underbart väder i flera dagar nu. 

Jag har friskförklarat mig själv nu, trots att jag hostar en hel del fortfarande. På min promenad igår sprang jag 500 meter, utan ont i knät och utan att hostan blev värre så därav friskförklaringen.

Om det är fint väder i helgen, tänkte jag ta mig ut och cykla. Sen har jag lite att pyssla med tills mamma och pappa kommer på onsdag. Det ser jag fram emot. Det ska bli superroligt! :)

Känner mig glad och positivt just nu, jag har en bra period med mig själv och runtom mig också. 


Just another walk

Jag har aldrig sett solen så vacker som den var ikväll. Bilderna gör den inte rättvis. Jag blev i extas. Skyndade mig hemåt så jag skulle kunna visa barnen.

Det börjar också bli grönt här, jag tror man kan säga - att nu är det vår. 




Just a little walk




Future


Soligt!

När jag vaknade imorse var det grått och trist väder. Framåt lunch sprack det upp och sen dass har det varit strålande sol och inte ett endaste moln på himlen! Har spenderat ett antal timmar ute i solen och det syns på min kropp! Mera sol till Johanna! :) 

Början av veckan som kommer ser ut att bli solig och varm den också. Tänkte spendera mesta tiden ute och tänkte även börja promenera lite smått nu igen eftersom jag i princip är frisk, bara hosta kvar. Snart tänkte jag också börja cykla lite. Vill inte springa så mycket eftersom det bara blir asfaltslöpning och mina knän har aldrig pallat det. Så, jag tänkte börja ta mig framåt på cykeln vilket också kommer göra att jag komma kunna se mycket mer än när jag springer. 

Idag visar dem "i rymden finns inga känslor" på tv, den ska vi kika på efter middagen! Jag älskar den filmen. Den är så mysig och bra och man får verkligen en inblick hur det är för människor att leva med Asbergers. 



Burlesque

Var namnet på filmen jag tittade på ikväll, en riktigt bra film dessutom. Mitt i allt så kraschar filen och det gick inte längre att se på filmen, dvs jag kunde inte se klart den. Damn! 

Insåg ikväll att Christina Aguilera är vacker.

Vårkänslor

Har levt med lock för örat i snart en vecka, har levt med en sjujäkla hosta i drygt 2 veckor. Är nu på bättringsvägen och det har jag firat med lite gott och spenderat mesta tiden ute i solen och värmen och har typ fått mer färg än vad jag brukar få på en hel sommar. Gilllar't! 

Bara 11 dagar tills mamma och pappa kommer hit. Längtar :)

Firar att min förkylning börjar gå över


Sverige

Tillbaka i Niuewkoop, fortfarande sjuk. 
Har spenderat en helg i Sverige. När jag landade på Arlanda i torsdags skulle jag beställa varm choklad och köpa en smörgås, självklart beställer jag på engelska. Kommer snabbt på mig själv och säger högt "Varför pratar jag på engelska?!" Killen i kassa blir nervös och svarar "Förlåt, men jag tyckte att du beställde på engelska så det var därför jag pratade engelska". Jag talar om för honom att jag hade beställt på engelska men att jag inte alls behövt göra det. Arbetsskada?

Anyway, det var en bra helg med tanke på omständigheterna. På lördag eftermiddag åkte jag ner till Anna och spenderade natten där. Skönt med lite qualitytime. Hade dock inte gjort så mycket om jag hade varit piggare, låg utslagen i soffan men min ljuvliga hosta och hög feber. Men, vi fick i alla fall lite tid att prata om allt och inget. 



10.20

- tiden då mitt plan lyfter imorgon och beger sig mot Sverige. Ska bli skönt att komma hem lite. Känner att det behövs. Både för min del, och för andra. 

När jag kommer tillbaka hit sen är det bara två veckor innan mamma och pappa kommer och hälsar på mig. Känns ganska bra sådär. Jag gillar!

Kurerar mig


Helg

Tänkte bädda ner mig i soffan hela helgen. Sjukling.

Kreativitet.

Suttit och skrivet en text om mina tävlingar här i Holland som ska vara med på ett utskick till klubbens medlemmar. Det är faktiskt roligt att skriva, man måste tänka till och vara lite kreativ. Det gillar jag! 

Jag minns att Johan (min mentor på gymnasiet) frågade mig i typ tvåan eller så, vad jag tyckte att jag hade för lite av. Mitt svar var kreativitet. Jag har nog aldrig känt att jag har varit kreativ på något sätt förut. Ju fler år som går känner jag dock att jag får mer och mer av den varan. Det gillar jag. Jag låter gammal. Shit 21. 

Anyways. Skulle åkt till Haag idag, men känner mig inte helt frisk och kry. Kanske åker imorn om jag känner mig piggare. Vi får se. Huvudvärk, halsont och tryck över bröstet. Känns som en förkylning väntar. Hoppas inte. 

På torsdag åker jag hem och gör en snabbvisit i Sverige och ställer upp lite för min bästa vän. Det ska bli skönt att se henne igen och jag tänker krama henne hårt. 





Glädje och sorg

Har en blåsa på lilltåns trampdyna som gör att lilltån känns dubbelt så stor
- men, jag är löpbar igen!

Har både igår och idag kunnat springa 25 respektive 20 minuter, dock bara 5 minuter åt gången med 10 minuters gång emellan. Vill verkligen inte börja för hårt så att jag får ont igen. Ett steg i taget. 

Det är konstigt hur det är, att man kan glädjas för en sån sak. En stor sorg inföll mig igår, och jag känner att jag för tillfället är på helt fel ställe. Jag skulle behöva vara hos min vän, men hon vet att jag finns, dag som natt. 

...fast det sägs ju att man ska glädjas åt det lilla, jag gläder mig över att mitt knä är bättre -  även om det mesta jag känner idag - är sorg och saknad.

Skiddag!

En dag fylld med skidor, me like! Damernas Skiathlon och herrarnas sprint i skidskytte är redan avklarade. Nu väntar Herrarnas Skiathlon från Lahti och sen damernas sprint i skidskytte VM.
Dagens promenad blir därav lite senare, men ut ska jag.

Funderar på att köpa mig en Ben & Jerrys till kvällen och fortsättningen på "forbrydelsen". Det börjar bli riktigt spännande och jag är helt confused, hoppas kunna lösa fallet snabbare än poliserna men just nu fattar jag ingenting. Precis som en thrillerserie ska vara och då spelar det ingen roll att den är på danska! 

Bjuder på en gammal bild på mig och bästa vän.
Du finns i mina tankar. Jag är med dig till slutet, och jag är med dig vid början. 





Drömmar

Drömmer alldeles för sjuka drömmar och alldeles för mycket nu för tiden. Vaknar upp och har en känsla av att det är någon i rummet. Hatar det.

RSS 2.0