Promenad x 2

Först blev det en Promenad med Elin, Lucas och Tijmen när vi kom hem från skolan. Nu på kvällskvisten blev det en promenad på 80 minuter med mig själv med musik i öronen, jag gillar't!

Är för övrigt väldigt trött på allt bröd man stoppar i sig till lunch här så idag åt jag ett stekt ägg med massa sallad och tomater. Yummie! 

Ska fila klart på mitt personliga brev nu. Gillar't inte! 





Back to business

Idag började rutinen och det vardagliga vilket betydde att klockan ringde vid 6.30-tiden. Jag måste ha varit inne i en väldigt djup sömn för det plingade länge i telefonen innan jag riktigt förstod vad som hände. 

Började med att hjälpa Jesper med svenskan idag, det gick faktiskt riktigt bra och det var roligt. Han är väldigt duktig på svenska för att aldrig ha bott i Sverige och bara har lärt sig språket hemifrån. Vi kommer nog kunna få ordning på hans språk så det blir ännu bättre, åtminstone är det vårt mål.

Mot kvällen åt vi mat och sedan tog jag mig ut på en 80 minuters lång promenad. Det börjar bli skönt ute nu, lite varmare, lite vårigare. Det gillar jag. Ska försöka promenera varje dag nu, just för att det är skönt, man känner sig piggare och för att det finns nog ingen negativit med att vara ute och gå. Så småningom ska jag börja springa igen. 

Visst ja, måste sätta mig och skriva ett personligt brev imorn också. Det måste vara färdigt på onsdag då det är sista dagen att söka jobbet. 

På torsdag börjar VM i skidskytte! Heja Lindström, tror mest på honom. Han har varit starkast på slutet.

"Svenskalärare"

Från och med imorgon ska jag vara i barnens skola mellan 14-15 varje måndag och hjälpa Jesper med svenska. Har precis läst igenom en bok och gjort lite frågor från varje kapitel som han ska svara på efter att han läst ett kapitel. Har även med mig en gammal bok som jag hade på mellanstadiet tror jag. Sitter och suddar och använder tipex så att han kan återanvända den! Bättre än inget.

Detta kommer jag att få lite extra pengar för, det tackar jag inte nej till! :)



Söndag

Elins kommentar när jag kom ner och åt frukost runt 14-tiden "var har du varit?!" Jag svarar glatt "i sängen" och får ett dovt "jaahaa.." till svar. 

Bra dag, sov länge och skönt och sen blev de en långprommis på 1 h 58 min. Riktigt gött! 

Imorn börjat livet och rutinerna igen, ska även ta tag i min träning igen, vet inte om det blir så mycket löpning nu i början men ska försöka ut och promenera varje dag. Kunde springa i tisdags, i skog, i typ 20 minuter utan att känna av knät, lite positivt i alla fall. Dock blir det inget lopp i Alphen som är om en vecka vilket känns tråkigt men är samtidigt nåt jag har förstått ganska länge eftersom knät aldrig ville bli bra.

Det är bara 5.5 vecka kvar tills mamma och pappa kommer hit! Längtar.
Önskar dock att jag var hemma hos min vän och familj, jag tänker på er.

Melissa Horn har förgyllt min dag.

Hon sjunger vackert. Hennes texter är vackra. Hon är vacker. 


Resa bokad!

Åker till Lubeck 11-13 maj och spenderar några dagar hos min vän! 


Jag bara älskar bilden!

60-årsfest!

Det var en mycket trevlig 60-årsfest som anordnades igår. Gamla minnen, nya minnen, lekar, skratt och priser.


Snabbt inlägg

Har börjat packa lite smått, nu är det inte särskilt många timmar kvar tills jag återigen är i luften. 10:40 imorgon går planet, hoppas hinna vara i Västerås redan vid 15-tiden om allt går som jag vill. Där hämtas jag upp av mor och far och plockar med mig bästa vän hem. 

Sticker iväg och hämtar lite barn nu, dem slutar en timme tidigare än dem brukar. Ciao!

Knäproblem

Mitt knä spökar mer än normalt just nu. Det "hugger" som till i knät när jag sträcker ut det och när jag står med rakt ben och spänner låret så får jag samma känning i knät.. Rakt in, mitt i knät typ. Känns inte bra. Dessa "huggningar/ilningar" har jag haft ganska länge och dem kommer och går som dem vill, men idag har det varit alldeles för mycket och ofta.

Resultat!

Dagens lärdom - Baka aldrig mer semlor, ge jobbet till nån som kan. Semelbaket var roligt och vi hade en mysig stund, alla barn var delaktiga och hjälpte till. Semlorna blev små och ganska hårda, men vem har dött av lite tuggmotstånd? :) 

Och, dem ser ju smaskiga ut i alla fall!





Gladis!

Semelbakning står på dagens schema, smaskigt! 

Iväg till skolan lite tidigare idag då man får komma in och titta i Lucas klass och se allt dem har jobbat med om Nord- och Sydpolen. Han bad mig ta med kameran så det ska jag göra! 

Suttit och trixat med lekar till 60-årsfesten också, kom på en asbra idé! Nu ska mina klubbkamrater få visa hur mycket olika karttecken dem kan, hehe. Bokstavsleken utgår, blir istället kartteckenlek. 

Idag känner jag mig glad och på bra humör. Gillas!

I will soon be with you again. 




2,5 timme senare...

Efter 2.5 timme med förberedelser inför lördag går jag och lägger mig nöjd med att faktiskt ha åstadkommit en hel del. Lösa trådar lite överallt, men om det var nåt jag lärde mig på gymnasiet var det väl att få ihop alla lösa trådar. Oftast blev det också riktigt bra så varför tro att det ska bli annat denna gång :)

60-årstrix

OK Hedströmmen fyller 60 år, jag har utsett mig till lekledare.  
Dags att ta tag i det kanske.

Frågesport - check
Lapplek - check
Memory med bilder på klubbmedlemar - 
Bokstavslek (nödfall) -
Poängräkning -

En hel del kvar, men jag hinner nog. Har ju en två timmars flygresa framför mig att tänka ut saker. Synd att jag inte kan plocka fram datorn då. Dels för att jag tänkt lämna den här och dels för att den ändå inte har tillräckligt med batteritid. 

Jag gillar att leka och trixa och fixa :) När min moster fyllde 40 var jag lekledare tillsammans med Fanny, det var uppskattat och alla verkade ha roligt. Förutom att många damer klagade på blåmärken på låren efteråt, undra varför? ;) 

....Kanske hade något att göra med brickan som dem skulle knipa fast mellan låren, fast bara kanske. 


Alla hjärtans dag

Också idag vaknade jag med halsont men som gick över ganska snabbt. Lite drygt att det inte bryter ut på riktigt, då kan det ju hålla på hur länge som helst. I vilket fall som helst så gick jag ut på en promenad på en dryg timme så vi får väl se om det leder till att jag blir sämre, eller om frisk luft var det som behövdes för att helt få bort skiten. 

Idag är det alla hjärtans dag. Jesper hade varit upp tidigt och gjort en teckning till grannflickan som han är lite förtjust i och som är förjust i honom tillbaka. Gulligt. Tyvärr var hans syster på lite elakt humör och klippte i den så den blev förstörd :/ slutade med en  Ledsen Jesper, Arg Johanna och en Elin som skämdes lite.

Barnen är i skolan. När vi gick tillbaka dit efter lunch så var det några av de lite "äldre, coola" barnen som skrek och hade sig. Då så Lucas klockrenaste saken "jag såg han den stora killen som skrek, sen tittade jag omkring, men såg inget farlig. Han måste ha något fel". Ibland får dem till det riktigt bra dom små! Haha. 

Bara 3 dagar kvar tills jag åker hem nu. Fredagen kommer att spenderas hemma hos Sofia tillsammans med dem bästa. Det ser jag fram emot, det längtar jag till.

Nu ska jag leta recept på semlor. Jag och Elin ska baka imorgon. Det är ju fettisdagen nästa tisdag, men eftersom ingen är här då så tjuvstartar vi och äter denna vecka istället! :) eftersom semlor inte finns här, så bakar vi egna! Smaskens. De du Kart-Bosse! 

Just ja, glad alla hjärtans dag alla. Vad det nu betyder.

Bjuder på en bild från skolavslutningen i tvåan på gymnasiet, vi hade riktigt roligt den kvällen. Avslutades med ett antal för många personer i min lilla lägenhet och tittande på lejonkungen 


Birdy - Skinny Love

För tillfället min favoritlåt.


Måndag

Inte lika tung i huvudet idag, däremot ont i halsen. 

Snart åker jag hem.

God...eller iaf morgon

Somnade tidigt igår, hade sån sjuuk huvudvärk. Vaknade vid halv 11-tiden idag, fortfarande tung i huvudet och ju längre dagen har gått har det bara blivit värre och värre :/ 

Anyway. Har planerat nästa helg lite grann, hem till Sofia på fredagkvällen med Anna och ha lite myspys. Dricka lite vin tänkte jag göra. På lördagen vill jag åka pulka, så jag frågade kusin Kajsa om hon ville haka på, fick inget direkt svar så jag ska fråga igen. På eftermiddag är det årsmöte och på kvällen 60-årsfest med mig som lekledare. Känner att jag ligger lite efter så tänkte försöka få lite ordnat med det idag. 

Satt och fyllde ut mitt cv igår så jag kan söka sommarjobb på atlas copco, måste bara be någon läsa igenom det så det ser okej ut. Så himla svårt att skriva, men tur att vi jobbade ganska mycket på det på gymnasiet så har ett utkast som jag bara fyller ut ju mer erfarenheter jag får. 

Nu ska jag titta på damernas skidskytte. Tänker hålla mig inomhus hela dagen idag och inte anstränga mig mer än nödvändigt. 



Gonatt

Kryper till säng med fetaste huvudvärken du kan tänka dig. Natti natti.

Glömde en sak...

...Ulrika kom ju hem från Indien igår, hon hade med sig en present till alla barn till Vincent och även till mig! :) Fick också 60 euro mer betalt denna vecka för att ha jobbat en dag extra och sitter barnvakt ikväll, inte helt fel!



Löpning

Pigg och glad drog jag på mig träningskläderna för att i det vackra vädret se om mitt knä har blivit bättre. Jag började med att promenera i 13 minuter för att värma upp och för att inte gå för hårt åt knät på en gång. De kändes okej. Jag började springa i väldigt lungt tempo och kände hela tiden efter om hur knät påverkades. 5 minuter senare avbröt jag min löpning och gick hem. 

Det kändes inte som förra gången när jag sprang, för då gjorde det verkligen ont, men det kändes heller inte bra. Kanske är jag för känslig och känner efter för mycket, men i så fall får det vara så. När jag börjar springa igen vill jag inte känna det minsta obehag i mitt knä. Det är ju inte direkt så att jag ska springa VM nästa år, så jag har inte så bråttom.

Visst, det är frustrerande att inte kunna springa. Loppet i Alphen om 3 veckor känns så gott som kört vilket känns ganska tråkigt eftersom jag själv började se fram emot det när det gick bättre och bättre med träningen.
När jag springer vill jag kunna njuta, inte behöva känna efter för varje steg och meter jag tar. Så, jag tänkte fortsätta med mina övningar, promenera några dagar i veckan och prova vartefter om det går att springa. Jag tänker inte hetsa igång, för som jag skrev, jag har ju inte direkt något VM framför mig.

Slänger upp lite bilder på hur det sett ut här under snöperioden. Dock tycker jag att det räcker med snö, kyla och vinter nu. Ge mig sol, värme och sommar. 







Lite nytt och fräscht!



So far.

Fick med mig två toppar hem från stan, tyvärr inga jeans. Fint väder, men kallt så jag åkte hem ganska fort. Har tittat lite skidskytte, gjort mina övningar, duschat och nu ska jag iväg och hämta barnen om typ 40 minuter. Imorgon ska jag ut och testa knät! Wish me luck :)
Den här tiden om 7 dagar är jag snart i Västerås! <3


När allt känns negativt, drop it, tänk positivt..

Det har varit en ganska jobbig vecka som inte riktigt är slut än. Jobb imorgon med. Lämna barn till skolan som vanligt, sen hämta dem vid 15-tiden och vara hemma med dem på eftermiddan tills Vincent kommer hem. Imorn natt kommer Ulrika hem också. Tänkte även åka in till stan emellan det jag lämnat och ska hämta barnen, behöver köpa kläder! 

Eftermiddan idag har dock varit mysig och härlig så jag glömmer resten och tänker på det, har någon gång lärt mig att man ska bevara det positiva och släppa taget om det negativa så det får jag försöka göra nu. 

Släppa taget om det negativa är också vad jag försöker göra med mitt knä. Jag har ont, that's a fact. Jag vet förmodligen vad det beror på och har börjat jobba på det, jag gör mina övningar varje dag och förhoppningsvis kommer det hjälpa mig att vara tillbaka snabbare. Vad mer kan jag göra?

Lekker!

Vincent kom nyss upp och knackade på min dörr och kom in med en kanelbulle, "medicin för ont i knät" :) hur gulligt är inte de! 



Onsdag

Idag har jag varit trött, varit kall och haft ont i huvudet hela dagen. Nyser emellanåt gör jag också. Känns som en fökylning är på G. Inte är det bättre av att jag inte har några vinterskor här, tog hem dem till Sverige i julas eftersom jag trodde att det inte skulle bli någon vinter här i Holland. Ack så fel jag kunde ha. Nu får jag frysa om fötterna när jag är ute. 

Det är onsdag, jag fattar inte att det kan gå så himla fort. Helt sjukt. Jag åker hem till Sverige om 9 dagar, det ska bli skönt. Börjar känna det där som kallas hemlängtan nu igen. Det måste ju vara något positivt. Det måste ju betyda att jag känner att jag har något att komma hem till, att jag hör hemma någonstans. 

Imorgon är det torsdag, men denna vecka är det inte min sista "arbetsdag". Eftersom Ulrika är borta (i Bangalore) och Vincent jobbar i Amsterdam nu för tiden och måste åka tidigt så bad han mig om hjälp eftersom att han är själv på morgonen och inte är hemma på eftermiddan. Dock behöver jag bara lämna barnen och hämta dem från skolan eftersom dem på fredagar har "overblijv" - äter lunch i skolan. 

På lördagkväll ska jag vara barnvakt då U+V ska ut och äta. Extra pengar, me like! 

En kväll i Haag

Hade en rolig kväll/natt i Haag med härliga tjejer! Kommer mer information sen, kanske, om jag orkar. Vilket fall som helst, så hade jag riktigt roligt och det kommer att göras om fler gånger!

Even if it takes a while

It's times like these you learn to live again

Bara att börja bli bättre med att stretcha!

Runners knee / löparknä

Bakgrunden till namnet är knutet till att många långdistanslöpare drabbas av detta besvär. Ensidig löpning ger stor belastning på strukturer på utsidan av knä och lår; tractus iliotibialis blir irriterad på platsen där senan glider fram och tillbaka över knäets utsida (lat: laterala femurkondylen). Slemsäcken mellan tractussenan och benet kan också bli inflammerad pga. mekanisk irritation.


Vinterlandskap


De år svårt att säga mer än så

SKIT!

Ljuvlig start på dagen

Känslan av att på min lediga dag vakna upp till Lucas gråt som varade i typ 10 minuter. När han väl slutat var jag redan klarvaken för längesen. Dags att stiga upp efter att efter ytterligare en halvtimme i sängen insett att jag inte kommer somna om.

There's nobody like me

Det är återigen torsdag och ännu en vecka har gått. Imorgon är det två veckor kvar tills jag åker hem för att vara hemma i några dagar. Det ska bli skönt, jag behöver det. Människor jag behöver träffa, prata med, finnas för. Människor som betyder alldeles för mycket för mig och som mår alldeles för dåligt, som inte ska behöva må och känna så, som inte ska behöva gå igenom det dem nu går igenom.
Människor som har haft en stor inverkan på mitt liv, som har en stor plats i mitt hjärta och som alltid kommer att ha det. Människor som jag inte för något i världen skulle låta stå ensamma kvar, människor som jag inte för något i världen skulle ge upp hoppet om. Människor jag älskar och bryr mig om. 


Det ska vara fortsatt kallt här i några dagar, och imorgon sägs det komma snö. Det lilla som låg på backen i måndags när jag vaknade är nu borta. Imorgon är också den dagen då jag ska börja springa igen efter en veckas uppehåll. Det känns dock som evigheter sen som jag sist sprang, otäckt. På Söndag är det 4 veckor kvar till 20 km i Alphen, därav hoppas jag verkligen att knät håller imorgon. 

För övrigt älskar jag min mössa som min faster har gjort åt mig, den är mycket varm och skön att använda i den här kylan. Det bästa är, att jag är helt ensam om att ha en sån. För ingen, är som jag. 



Haag

Precis planerat lördagen lite tillsammans med Ronja. Lite förfest hos en kompis till henne, sedan utgång! Ska bli riktigt roligt att komma iväg och träffa lite nya människor och få se Haag, hört att det ska vara en fin stad!
Blir att ladda kameran till helgen.

Jag tänkte hoppa in i duschen nu. Ifall det intresserar någon. Heipa!

Burr!

-6 ute, dock sol och bli himmel. Vore det inte för blåsten hade det varit riktigt härligt ute. Nu är det bara kallt. Ett ord - burr!

På fredag ska jag testa springa igen. Håller alla tummar och tår för att knät håller!

RSS 2.0