Happy day!

Har bestämt mig att varannan dag springa och varannan dag ut å promenera. I måndags sprang jag 6 km, igår var jag ute och gick 40 minuter och idag har jag sprungit 9 km. 

Känner mig glad och är på bra humör idag. Insåg nämligen att allt skidskytte och skidor visas på Eurosport i helgen. Å jag tror att de är bättre att titta med holländska kommentatorer än vad det är att titta på tv 4, dock brukar det vara en del reklam på Eurosport också...men vad gör det, jag kan ju i alla fall titta! :D.. haha. 

Vi ska fira Sinterklaas på lördag, bli kanske också en kort tripp till Utrecht med Natalia under dagen, ska börja med julklappsshoppingen. Om det inte blir Utrecht ska jag spendera min helg framför tv.n och all härlig vintersport!
I love :)

Några bilder från gårdagens promenad!


Tillbaka till verkligheten

Ja, jag är tillbaka i Nieuwkoop och till min vardag. Men oj va de var härligt att vara hemma i Sverige, även om det bara var väldigt kort. Det var härligt att krama om dem där hemma lite! Ikväll är det språkkurs som gäller.

Nyduschad och har precis varit ute och sprungit. Nu ska jag ta tag i träningen ordentligt. Jag vet att jag har sagt de väldigt länge nu.. men nu är det verkligen på tiden att jag gör det! 



Skinnskatteberg!

Jag sa ju att jag hade lite planer för helgen. Har vetat i två veckor nu att jag skulle åka hem till Sverige och Skinnsberg. Har dock inte talat om det för någon. Så idag har jag överraskat många människor - alltid lika kul!

Anledningen till att jag är hemma är att jag imorgon ska på fotografering i stockholm. Jag ska nämligen vara med i en kampanj som min gamla skola ska ha. Får betald flygbiljett, betalt hotell och 990 kronor i arvode för att jag är med och hjälper till!

Det bästa är dock att jag får ett extra, även om det är ett kort besök, hos min familj och släkt - Lovely!

Sinterklaas

Här i Holland är en ev de största traditionerna Sinterklaas som är som våran jultomte kan man säga. Sinterklaas är en blandning av Jultomten och Santa Claus som han heter i USA. Sinterklaas kommer med båt från Spanien och har sina Swarte Pietar med sig och sin vita häst. För två veckor anlände han och Pietarna till Holland och förra lördagen var han i Nieuwkoop. 

Sinterklaas firas den 5 december men det är väldigt mycket också inför, barnen ritar teckningar och lägger i sina skor som man ställer vid brasan och där kan man få presenter dagen efter. Även i skolan gör man såna saker och det är jättefint och mysigt pyntat.  

Jag och Ulrika pratade lite om det nyss, hur det firas och sådär. Pratade också om vad jag kan köpa för något till barnen. Jag vill ju ge dem något litet. Ska även köpa något litet till Ulrika och Vincent och Oma som också kommer hit och firar :) ska bli spännande att se och uppleva detta! Var inte oroliga, många bilder kommer att tas denna afton!

Bild på Sinterklaas och Swarte Pietar

Longing

Torsdag imorgon. Det betyder att det snart är helg, får se vad den bjuder på. Förhoppningsvis något skojigt! :) längtar till jul, till min familj, till min släkt, till mina vänner.

Jag tror att julen i år kommer att bli awesome. Även om jag fick reda på ikväll att min moster inte kan vara med för hon jobbar. Det kommer bli speciellt i alla fall. Jag älskar julen med min familj. I år kommer det bli speciellt eftersom att det kommer vara så längesen jag träffade dem. Jag längtar efter julen. Hoppas snön har kommit då också. Det är en mysfaktor kring jul.


Huvudvärk

Också idag ligger dimman tät över Nieuwkoop. Jag har förbaskat ont i huvudet. Tog 2 tabletter för kanske 2.5 timme sen och det är inte ett dugg bättre. Stannar nog hemma från språkkursen idag om det inte blir bättre.



Up and down again.

Idag har varit en konstig dag, just nu känner jag mig bara låg.

Tråkig söndag blir till härlig söndag

Dimman ligger tjock över Nieuwkoop och idag är en sån dag då man egentligen bara vill ligga inne och göra ingenting. Kolla vinterstudion hade inte varit helt fel en dag som denna, men eftersom jag befinner mig i Holland är det inte möjligt.

Jag bestämde mig för att trotsa vädret och mina tankar på att bara vara inne hela dagen och gav mig ut på en löptur. Nu 8,4 km och en dusch senare känns det riktigt bra att jag trotsade vädret och mina tankar.

Fick även höra att mina orinteringsungar har varit iväg på inomhus sprint idag. Nora och Iris slutade etta respektive trea i sin klass och Rens slutade två i sin. Bra dag, dem är duktiga och jag känner mig så glad för deras skull, det är så himla roligt att se att all tid vi har lagt ner lönar sig. Då blir man glad.
Idag är jag glad :)


Bra helg!

Haft en bra helg, hunnit med både Amsterdam, Rotterdam och Gouda. Amsterdam slår Rotterdam med hästlängder. Amsterdam är en mycket bättre, finare och mysigare stad. I Rotterdam är nästan allting nytt eftersom att staden nästan blev helt nedbombad under andra världskriget. 

Det är en helt annan atmosfär i Rotterdam och det kändes inte som att jag befann mig i Holland längre. Det var kul att se den staden, men det är nog ingen stad jag kommer återvända till många gånger. Om inte för att shoppa, för de möjligheterna var väldigt stora där, men då kan man lika gärna åka till Amsterdam så.

Gouda var en väldigt mysig stad och det kändes som jag var i Holland igen. Den hade den riktiga holländska atmosfären med gamla, snea och mysiga hus. 

Rotterdam


Gouda






Mysonsdag

Idag hade Jag, Elin och Lucas lite picknik. Vi hade med oss varm choklad vilket var riktigt smaskigt och gott i det kalla vädret. Det har varit ganska kallt ute idag, men väldigt skönt för det har varit klarblå himmel och sol hela dagen. Mysigt. 

Blev lekparken en stund idag också och sen blev det Wii med Lucas!

Vintern närmar sig även i Holland

Inatt var det minusgrader.

Nu kan jag somna gott inatt

Tog mig en tripp till simhallen och avverkade 60 längder!
Ikväll kommer jag somna med en skön, trött känsla i kroppen. Sov gott.


Lek eftermiddag!

Idag följde alla barnen med hem efter skolan, det var ingen som lekte med nån. Eftersom det var väldigt fint väder, dock kallt, tyckte jag att vi skulle gå till lekparken. Elin och Lucas ville följa med men inte Jesper. Vi 3 gick, men efter ett tag kom även Jesper :)

När vi kom tillbaka så spelade vi kort och lyssnade på musik, vi lyssnade på dancing queen som Elin ville höra och Teddybjörnen Fredriksson som Lucas ville höra och lite annat. Jag spelade Teddybjörnen Fredriksson för Lucas en gång och efter det vill han höra den hela tiden!

Nu, bilder!


Tisdag

Inget skrivande igår, måndagar är verkligen min trötta dag och holländskakursen gör det inte bättre. Dock börjar det bli riktigt skoj nu, och jag känner att jag faktiskt lär mig nånting varje gång :)

Är på bra humör, säger inte varför, men ni får veta om några veckor :)

Söndag

Idag blev jag irriterad för i princip igenting. Förutom att jag fick spendera 2 timmar på att fixa min träningsjacka så jag kunde bege mig ut på en långpromenad. När jag väl var klar, (slutade med våld och att jag behöver sy) och skulle ge mig iväg så hade min ipod legat på så den var slut i batteri. 

Tänkte då inte gå ut alls, men så gjorde jag de i alla fall. Å när jag väl kom ut insåg jag att jag skulle ha haft på mig understället som jag tagit av mig och bytt ut till en t-shirt. Blev ännu mer irriterad. Så de slutade med att jag sprang bort ilskan och fick ett löppass istället för en promenad. Så småningom kommer det alltid nånting bra ur allting.

Dem orden vill jag skicka vidare till min älskade vän Anna. Jag vet att det är tungt nu men ge inte upp hoppet. Jag önskar att det fanns något jag kunde göra. 

Vill också sända en extra tanke till min pappa idag eftersom det trots allt är farsdag. Hoppas du har haft en bra dag :)

Mamma och Pappa. Jag saknar er.

Lördag

Drar snart iväg och simmar!

Igår var ju barnen som sagt ute och knackade på hos folk och sjöng sånger och fick godis i utbyte. Jag följde med dem runt och det var väldigt mysigt :)

Idag anländer Sante Klass till Holland, han kommer med båt från Spanien och allt det här filmas och visas på tv. Sante klass är som våran jultomte bara att dem firar det den 5 december. Ska också bli en spännande upplevelse! :)


Fredag

Tyvärr inge Eindhoven imorn heller, hittade inga bra och billiga hotell såhär i sista minuten. Alternativet att åka hem samma kväll var ju inte heller så bra, sista tåget till Alphen gick 23.00. Så de blir en hemma helg :)

Imorgon blir det nog till att simma (tack Johanna för tipset). Är väl egentligen inte helt frisk, men jag har ju inte ont i halsen eller har feber så de är nog ingen fara. Hostan har varit lite bättre idag också så de blir topp! Snart ska jag gå med barnen ut när dom knackar dörr och sjunger sånger! :D

Resor

Inge Rotterdam, men kanske Eindhoven imorgon. Planerar också en spontanresa till Lübeck och min vän Johanna!


Framtida funderingar

Häromdagen satt jag för mig själv och funderade lite på vad jag skulle göra efter mitt år som au pair. Att jag ska läsa vidare, det vet jag, det finns det inget tvivel om, jag vet bara inte när. Dock känns det som att efter det här året kommer jag ha orken att studera igen.

Jag har länge varit inne på att läsa något som heter "Sport Management" som ges bl.a i Falun och Örebro och jag har tänkt att söka till Falun. 

Men, samtidigt har jag inte varit riktigt säker på att det är de jag vill göra. Så jag satt och googlade runt lite på olika utbildningar inom just manegement området och insåg att det finns lite allt möjligt. Plötsligt hittade jag en som jag fastnade för, Event Management. Det är ungefär samma som sport management, men känns som ett bättre val eftersom det känns lite bredare.

Sport Management
Programmets mål är att du efter genomgången utbildning skall kunna arbeta med ledning och utveckling av idrottens organisationer. Du skall ha den grundläggande kunskap inom ekonomi, juridik, organisation och samhällsanalys som krävs för detta arbete. Efter avklarad utbildning får du en fil.kand. examen med huvudområdet företagsekonomi.

Event Management
Utbildningens primära mål är att ge dig en teoretisk och praktisk kunskapsbas för att du ska kunna arbeta som event manager, det vill säga planera, leda och genomföra event eller evenemang. I samband med events är ett engagemang från både kund och producent en förutsättning för skapandet av upplevelsen.

Gaah..

Hostar snart ut mina lungor, ifall ni ville veta.

hihi

Sötaste saken som hände idag, Lucas sa såhär "Vill du då när vi kommer hem skriva i min vänbok, för jag tycker väl att du är min vän".

Picknick!

På onsdagar slutar barnen vid lunch. Både Elin och Jesper var hos kompisar så det vara bara jag och Lucas hemma så vi har haft en heldag tillsammans.

Vi började med att äta lunch, då var även Jesper hemma, sen skjutsade vi Jesper till Ruben. När vi kom hem hade Vincent kommit hem så jag pratade lite med honom medans Lucas lekte med bilarna. Efter en stund cyklade jag och Lucas iväg för att handla bröd och Lampioner.

I helgen firar man ett helgon då går barnen runt till olika hus med lampioner och sjunger sånger och får godis. Nästan som hallowen fast man klär inte ut sig. Lampionerna vi köpte ser ut som nedan.
När vi hade varit och handlat och var på väg hem frågade Lucas om vi inte kunde ha picknick han och jag. När vi kom hem gjorde jag ordning lite fika åt oss och sen gick vi ut i parken  och satt oss på en bänk och smaskade i oss det. När vi hade smaskat färdigt gick vi till lekparken en stund innan det var dags att gå hem. Här hemma dansade Lucas på Wiin och jag satt och skrattade åt honom :)


Tisdag

Tycker lite synd om mig själv eftersom jag är sjuk igen, och inte får jag äta godis heller. Eller, jag får, men jag vill inte. Fast nu längtar jag sjukt mycket efter lösgodis från Sverige.


Ska snart hämta barnen, vet inte vad vi ska göra i eftermiddag, vet inte vad dem har för planer, om dem ska vara med kompisar eller så. Det visar sig.
Ser fram emot trippen till Rotterdam, enligt Ulrika är det mer "modernt" än vad Amsterdam är. Vädligt stor kontrast alltså så det ska bli roligt att se. Bara jag inte blir sämre och blir sängliggande i helgen!
Väntar spänt på att se om det blir en plötslig tripp till Sverige!

Måndag

Grå, kall och trist måndag i Nieuwkoop. Jag är halvförkyld och känner egentligen inte alls för att åka på min språkkurs idag. Det är så segt att sitta i 3 timmar, det är för lång tid. Det tycker många andra av mina kurskamrater också. 19-22 är ganska segt att sitta på en måndag kväll och vara fokuserad hela tiden. Sen att jag kommer hem 23.30 gör ju inte saken bättre.
Men, det är bara att göra det bästa av situationen och köpa med en stor kaffe från starbucks så överlever man iaf fösta delen! 

Bilder från dagens promenad!







Detta är det vi har här i Nieuwkoop som man kan kalla "skog".

Söndag

Sista dagen på helgen och imorgon är det dags för en ny jobbvecka! Nu tänkte jag byta om sen gå ut på en långpromenad, idag är det inte alls lika trevligt och skönt väder som det har varit dem senaste dagarna. Vågar inte riktigt springa, då jag hostar och min hals fortfarande inte känns helt bra.

Kameran åker med på min promenad!

Alphen aan den rijn

Idag tog jag mig en liten tripp till Alphen och gick runt och tittade lite i affärer, satt vid kanalen och drack kaffe samt köpte mig ett par ursköna skor! Helmysig dag i det fina vädret :)

Nästa lördag planeras en tripp till Rotterdam, spännande!






Bilder från barnens opopodium





Opopodium

Precis kommit hem från att ha varit i barnens skola där det var "opoppodium" idag, några klasser som uppträdde. Jag och Vincent var där och kikade (Ulrika är i Sverige i helgen) och jag måste medge att trots att det var lite svårt att förstå så var det roligt, och dem var duktiga :)

Tog lite bilder, men just nu vill inte datorn hitta min telefon. Prover igen lite senare om jag kan få upp dem här! Tot zo!

Helg

Idag är nog första gången som jag tränat ute i t-shirt - i november! Vi har riktigt härligt väder här idag :)
Dock, gick det grymt segt idag, blev tvungen att korta av för jag var så himla trött. Kanske har jag en infektion i kroppen trots allt. Det visar sig.

För övrigt...

...så har jag inte ätit godis sen jag åkte tillbaka från Sverige! Jag och pappa bestämde oss för att inte göra det förrän jag kom hem till jul. Dock vet jag inte om han kommer ihåg det, eller hur det går för honom...
Så pappa, hur går det? :)


Besök hos Oma

Idag efter skolan så cyklade jag och barnen till deras Oma (farmor). Vi fikade lite och Elin gjorde sin "muntliga redovisning" för oss som hon ska ha i skolan imorn. Tänk, 8 år och ska stå framför klassen och prata helt ensam. Jag tycker det är bra att börja tidigt med det för att lära sig och för att inte vara så nervös inför det när man blir äldre. 

Efter det så gick Elin, Lucas och Jag ut med hunden Zelda. Jesper stannade kvar inne med Oma.




När vi kom hem, lagade vi och åt mat. Efter de ville Lucas spela spel med mig men jag kände inte för det. Då följde han med upp på mitt rum (där dem egentligen inte får vara om jag inte säger att dem får det), han hjälpte mig att hänga undan lite kläder som jag tvättat, frivilligt så det var inget slavjobb! Sedan kollade vi på liter bilder och videor från månaderna jag har varit här, det blev mycket skratt :) mys helt enkelt.


Erbjudande

Igår fick jag ett mail av en person som jobbar med reklam. Just nu håller dem på att hjälpa JB med en reklamkampanj till gymnasievalet. Hon frågade om jag kunde tänkas att ställa upp och vara med i kampanjen, svara på några frågor och bli fotograferad.

Jag svarade nej eftersom att jag bor här. Idag kom ett nytt mail där det stod att dem vill ha med mig just för att jag bor i Holland, och om det behövs, betalar dem min flygbiljett hem för fototagningen. Så, det kan komma att bli en snabbvisit till Sverige inom några veckor. Måste självklart kolla upp med Vincent och Ulrika först om det går bra, beroende på när detta kommer att ske.

Om det sker vid en rimlig tidpunkt så ställer jag nog upp!
Lite kul tycker jag i alla fall!

.

Ibland önskar jag att jag kunde vara på flera ställen samtidigt, för din skull.



My beloved friend.
I know it’s nothing I could do, to make that pain you feel go away.
I know it’s nothing I could say, that would make your tears disappear.
But I know fore sure, that you are my best friend and you can always count on me. You’ll always have my shoulder to lean on. I love you.


2 november

Helt galet att det redan är november, var tog oktober vägen?

Vaknade inatt med världens halsont, jag tänkte, nej inte nu igen. Imorse när jag vaknade var det mycket bättre och nu är det helt borta. Konstigt. Jaja, har jag inte ont imorgon ska jag ut och springa så hoppas på det bästa! :)
Ska sätta mig och göra ett träningsschema i helgen tror jag, det är så mycket lättare när man har något att följa och faktiskt se vad man ska göra.

Imorse vid frukost så hände en sån där läskig grej, ni vet när man känner att man varit med om händelsen förut, att man har drömt det. Det hände. Det lustiga är att jag måste ha drömt det innan jag ens åkte hit...? Sånt är läskigt tycker jag.

Grått och trist i Nieuwkoop idag. Barnen slutar vid lunch, får se vad vi hittar på i eftermiddag!
Tot zo!

Duktig idiot



Har letat efter denna sen typ lunch idag, eller jag har i alla fall inte vetat var den har varit sen dess och har funderat fram och tillbaka på var jag kunde ha lagt den. Skakade täcket, kollade alla lådor jag har, sofforna, borden..överallt men jag kunde inte finna den.

Var tror ni att den var? Jo den satt såklart i väggen i eluttaget! Duktig Idiot.

:)



Avnjuter en stor god kopp kaffe efter ett skönt träningspass!
Jajamänn, ni hörde rätt! Jag har varit ute och sprungit på morgonen. Riktigt skönt väder att springa i idag förutom blåsten.

Nu tänkte jag bara ta de lungt tills de är dags att hämta Lucas för lunch. Jesper och Elin kommer ut en kvart senare så dem cyklar tillsammans hem.


RSS 2.0