23 - Jimmy eat world

I felt for sure last night
That once we said goodbye
No one else will know these lonely dreams
No one else will know that part of me
I'm still driving away
And I'm sorry every day
I won't always love these selfish things
I won't always live...
Not stopping...

It was my turn to decide
I knew this was our time
No one else will have me like you do
No one else will have me, only you

You'll sit alone forever
If you wait for the right time
What are you hoping for?
I'm here I'm now I'm ready
Holding on tight
Don't give away the end
The one thing that stays mine

Amazing still it seems
I'll be 23
I won't always love what I'll never have
I won't always live in my regrets

You'll sit alone forever
If you wait for the right time
What are you hoping for?
I'm here I'm now I'm ready
Holding on tight
Don't give away the end
The one thing that stays mine

Minusgrader

Nyss varit ute och gått en promenad i det mycket fina, men ack så kalla vädret! Nu ska jag hoppa in i duschen innan jag fryser ihjäl så det var allt för nu!

Bowling sa jag, bowling blev det

Idag har det varit en mysig dag. Fick lite sovmorgon, det tackar jag för. Gjorde fattiga riddare till lunch, det tackar barnen för. Vi åkte iväg och bowlade, det tackar vi alla för :)

Första gången som Lucas bowlade och kloten var lite tunga, men han skötte sig bra lillkillen! Elin och Jesper hade bowlat några gånger innan :) riktigt roligt hade vi! Bilder kommer senare eftersom kameran ligger nere och jag är uppe på mitt rum och orkar inte springa dem två trapporna ner för att hämta den.

Bowling

Imorgon har barnen studiedag, det betyder lite sovmorgon, frukost vid 8-tiden. Planen är att åka till Alphen och bowla. Ulrika ska ringa och se om de går att boka en bana tills klockan 14 imorgon när dem öppnar. Jag har precis kollat upp var det ligger så jag vet hur jag ska köra. 

Om det mot förmodan inte skulle funka så ska vi åka till en s.k. 4h-gård som också ligger i Alphen, där finns massor med djur som man kan titta på och så kan man fika och ha det lite mysigt bara :) Kul ska vi ha vad det än blir! 

Nu tänkte jag krypa ner i sängen och kanske kolla på film eller nånting, kanske sova. Har börjat få lite ont i magen. Natti natti :-*

Pussel!

1.

2.

3. (Hann tyvärr inte ta någon bild på detta pussel när det var färdigt)

4.Detta var de svåraste av alla, ett tag trodde jag att jag aldrig skulle få ihop det. Men helt är det och riktigt fint blev det! Så, vad ska fördriva tiden med nu när alla är lagda?


Bilder från en kort promenad!





Ändrade planer...

...går ut och går en kort liten promenix bara för att. Skönt att komma ut lite, dock blir de luungt tempo.

Söndag, igen

En söndag som har innehållt allt från städning till skidorientering till ingenting. Skön söndag. Orkade faktiskt inte promenera idag så då gjort jag inte det heller.

Vet inte riktigt hur jag ska lägga upp nästa veckas träning. Egentligen skulle jag haft en vecka med ganska mycket vila, men nu när jag inte har tränat riktigt som planerat vet jag inte hur jag ska göra. Jag vill vänta lite med att springa innan jag testar knät igen så jag kanske går ut och går tisdag och onsdag (barnen lediga imorn så då blir det inte så mycket ensamtid förrän på kvällen) och springer på fredagen för att testa om knät håller....ja, de blir nog bra. Skulle egentligen kört ett två timmars pass på söndagen men känns lite tufft att göra det även om knät håller på fredagen, vill inte fresta på det för mycket. 

Lördag nästa vecka ska jag i alla fall åka till Haag för att träffa en annan au pair som precis har flyttat dit som kommer ifrån Umeå, det ska bli trevligt. Planen är att vi ska gå ut och även träffa nå andra kompisar till henne!

Familjen har åkt iväg för att träffa några kompisar men jag kände inte för att åka med, dem skulle åka till havet och promenera men enligt mig är inte vädret det rätta för det så jag stannade hemma. 

Färdig med pusslet förresten, bild kommer senare, det var verkligen INTE lätt...

Tiden svischar förbi!

Jag förstår inte vad det är men just nu känns det som tiden går fortare än normalt, det är redan lördagkväll. Veckan gick jättefort och så har också helgen gjort hittills.

Idag var jag ute och gick 80 minuter och hade inte alls ont i knät. Imorgon ska jag också ta en långpromenad. Idag har vi firat Vincent, och han blev glad för vätskebältet han fick av mig. Ätit smaskig mat har vi också gjort och bara suttit och pratat om allt och inget. Jag och Lucas har lekt och busat och det har varit en allmänt trevlig dag. 

På måndag har barnen studiedag och jag tror vi ska åka iväg och bowla eller nåt annat skoj då jag och barnen.

Nästa helg tar jag mig nog till Haag för att träffa en annan au pair, Ronja. Jag kunde också sova kvar där så behöver inte tänka på att ta sista tåget/bussen hem eftersom dem går ganska tidigt.Det är de som är problemet för mig att åka iväg eftersom jag ofta är beroende av sovplats och om det inte går måste jag fixa hotell eller liknande och det blir ganska dyrt. Så om det planeras att gå ut är det inte så roligt att säga hejdå redan vid elva tiden för att sista bussen går vid den tiden.. Men, jag ser fram emot det! :) 

Save tonight



Fredag

Imorse tänkte jag sova ut länge, men vaknade av massa maskiner utanför så jag var uppe innan 10, det är inte vanligt de dagar jag kan sova ut. Det var ganska skönt ändå. 

Har varit en sväng in till stan och handlat present till Vincent, ett vätskebälte. Annars har jag bara hållt på med mitt fjärde pussel. Blev klar med papegojan för ett tag sen men han inte ta bild på det innan jag plocka isär det. Pusslet jag håller på med nu, är sjuukt svårt.

Kom på att jag glömde tala om vad jag gav till Ulrika när hon fyllde. Jag gav henne ett pussel med bild på barnen. Det är redan ihoplagt och ska sättat in i ram, roligt tycker jag :)

:(

två ord - dumma knä.

:)

Tänkte ursäkta mig för det förra inlägget, men varför ska jag göra de? Det var ju så jag kände, mådde och tyckte just då. Vissa saker tycker jag fortfarande men idag känns det inte lika jobbigt och jag tänker inte lika mycket på det. 

Nåja, tillbaka till vardagen. Idag är det torsdag, det betyder att jag är ledig imorn och ska sova ut läääänge. Tänkte ta en tripp till Alphen kanske och handla födelsedagspresent till Vincent som fyller år imorn men som vi ska fira på lördag. 

Fick för övrigt ont i knät igår när jag sprang, och känner av det idag med när jag går i trapporna. Ska ut och testa om det går att springa annars får jag vända tillbaka...skulle nog kanske ha gjort det igår med när jag började känna att de gjorde ont, men de var så skönt att springa igår och jag hade ett bra flyt i löpningen så ville inte ge upp. Håller alla tummar och tår att det går bra idag!

Allt för mig för nu. Något gladare idag :)

Tankar blir till ord.

Kan inte riktigt sätta fingret på hur jag jag känner just nu.
Jag är arg, ledsen, besviken, frustrerad. 

Idag är en dag när jag har tänkt mycket, på allt. På världen, på orättvisor, på allt man kan tänka sig att tänka på en dag när man känner att världen bara är ett skämt. Vad är meningen egentligen? Varför ska vi människor fylla våra dagar med skratt och glädje när allt man får tillbaka är en käftsmäll...? 

Vad är meningen med allt när världen vi lever i behandlar om som skit och inte bryr sig ett enda j ä v l a dugg om våra känslor. Varför ska vi behandla världen med omsorg, när det enda den gör är att vara ett pain in the ass. 

Låt oss spränga hela skiten i luften innan den gör mer skada än vad den redan gjort. 

Frustrerande, negativ, hårt, fult, säg vad ni vill.
Det är så jag känner just precis nu.

Ny vecka!

Måndag igen och jag är hur trött som helst. Imorse var det jobbigt att öppna ögonen, men upp kom jag. Nu sitter jag i soffan och håller mig vaken genom lite musik.

Sista gången på holländskakursen idag. Jag har insett att den har gett ganska mycket då jag tycker mig förstå språket ganska bra nu. Kan inte prata, men hänger allt som oftast med när jag hör dem andra prata. Jag förstår långt ifrån allt, men oftast hajar jag sammanhanget :)



5/5

Efter en vecka innehållande 5 träningspass varav två i extremväder tar jag två dagars vila från löpning. Välbehövligt, välförtjänt och ruskigt skönt. 

Dagens pass gick till en början väldigt bra och jag kände mig pigg. Sedan kom motvinden, emellanåt kom jag inte ens framåt kändes det som. Jag har aldrig tidigare sprungit i sådan blås nångång. Jaja, jag genomförde passet och nu efteråt kan jag känna mig duktig :)

Som sagt, 2 dagars vila innan jag kör två 60 minuterspass följ av en dag vila. Till helgen blir det ett 60 minuters pass och ett 90 minuters pass. Veckan efter tror jag att jag har en period med lite längre vila. Skönt. 

Åker hem om mindre än 4 veckor och blir hemma några dagar. Årsmöte, 60-årsfest, möjligtvis 18-årsfest och lite annat tänkte jag sysselsätta mig med då. 

Kram så länge. 


Jag mamma och pappa.

Johanna 1 - Vädret 0

Kände inte alls för att springa idag, men någon lyckades hjälpa mig å få iväg mig ut i alla fall. När jag kom ut började det regna lite lätt, jag visste redan innan att det blåste rejält mycket. 

Efter bara några meter började det regna mer, och mer och mer. Efter 3 km var jag genomblöt och var hemma och lämnade ipoden så den inte skulle bli förstörd. Ut igen, knappt 2 km till med regn, 5 km i motvind och fick springa dryga sista milen utan musik. Det kan man tala om njutarpass. Eller? 

Jaja. Nu är jag nysprungen och nyduschad och har plats för lite tårta i magen. Idag ska vi som sagt fira Ulrika så nu måste jag göra mig ordning lite för runt 15-tiden serveras det tårta!

Allting gott!

Gäsp

Jag är fortfarande jättetrött, jag förstår inte. Har inte kommit ut på den där promenaden jag skrev om, vet heller inte om jag kommer ta mig ut på den. Det skulle vara himla skönt, men samtidigt är det kallt, blåsigt och ruggigt ute. Burr! 

Ny dag imorgon, då hoppas jag att jag är lite piggare eftersom jag ska springa 80 minuter. Tänkte faktiskt köra ett ganska lungt tempo imorn, ett riktigt njutarpass! Nu ska jag nog hämta mig lite kaffe, eller promenera. Fast, de blir nog kaffe.

Öl skulle vara gott. Och godis. Fast nej, jag har godislöfte. Choklad får jag ju äta, men ska försöka äta lite av det också. Så jag hämtar mig en kopp kaffe och sätter på tv:n och ser om jag kan hitta nå roligt att titta på. Om inte annat, kanske jag drar igång en film. Ja, så blir det nog.

Småseg

Vaknade vid 11-tiden idag, låg kvar lite längre i sängen för att vakna till ordentligt innan jag gick ner för att äta frukost. Känner dock att jag skulle kunna sova några timmar till, men de ska jag inte göra!
Just nu sitter jag och lyssnar på musik och väntar på att Natalia ska svara på mitt sms om vi ska åka till Alphen ikväll. Annars blir jag hemma och tittar på finalen av the voice of holland med familjen. 

Imorgon ska vi fira Ulrika som fyllde år i tisdags. Har fixat en liten present till henne, vad det är får ni veta sen! 

Känner mig lite småseg och trött i hela kroppen faktiskt. Skönt med en dags vila idag. Imorgon och på söndag väntar 80 minuterspass! Kankse ska ta mig ut på en promenad medans det är uppehåll. Idag är det verkligen riktigt holländskt omväxlande väder.

<3


Trötter

Idag är jag bara sådär sjukt trött och vill egentligen inte göra nånting. Ska hämta kidsen om ungefär en timme, tror både Elin och Jesper skulle leka med kompisar så i så fall blir de bara jag och Lucas hemma. 

Ikväll ska vi äta lasangette, sen tänkte jag kolla på handbollen mellan Sverige och Tyskland innan jag ger mig ut på dagens träningspass. 60 minuter väntar. Gårdagens pass kändes faktiskt riktigt bra, trots de att de regnade, blåste och var kallt. Vädret är ganska liknande idag. 

Imorgon ska jag sova länge. Oj så skönt.

Glader!

1/5, Bytte dock dagens pass mot morgondagens så det blev en halvtimmes löpning idag. Onsdag och torsdag väntar 60 minuters pass innan det blir en dags vila på fredag. Lördag och söndag kör jag 80 minuter. Längtar som en dåre tills söndag efter träningspasset, då har jag 2 dagars vila. Det behövs. Mina ben är forfarande tunga efter helgen. Jag gissar att de är så de ska vara när man inte tränat ordentligt på mer än ett halvår och kör igång med ganska många och långa pass bara sådär. 

Anyway, annars mår jag bra. Känner mig glad och på bra humör så det är ju positivt. Dock kan ju humöret ändras ganska snabbt men jag hoppas att det håller i sig. Vet inte riktigt vad det beror på, kanske är det att vi faktiskt går mot ljusare tider, att jag ska åka hem om bara 4 veckor och 3 dagar, att mamma och pappa kommer ner hit, eller så är det bara så att jag är glad just nu, bara för att. 




Skulle göra mycket för att vara tillbaka i solen och bli lite brun igen!

Ny dag, ny vecka, nya träningstimmar.

Idag är det måndag med fint väder. Solen skiner igenom och det är ganska molnfritt och nästan ingen blåst. Skönt. Imorse när vi vaknade var det minusgrader ute. När jag skulle åka iväg och handla för veckan fick jag skrapa rutan vilket är bland de värsta jag vet. Framför allt eftersom jag är ganska kort och måste hänga mig över bilen för att nå överallt.. jaja, grannarna fick sig väl ett gott skratt sådär på morgonkvisten i alla fall.

Just nu sitter jag i soffan, om en halvtimme ska jag hämta Lucas för lite lunch. Ikväll ska jag på språkkurs, Jesper på fotboll och Lucas ska simma. Det betyder att det blir mat för mig och Jesper lite tidigare. 

Denna vecka har jag som jag skrev igår 5 träningspass framför mig. Är så himla glad att jag inte ska springa idag, mina ben är fortfarande lite sega efter förra veckans och framför allt helgens träningar. Dock är det väldigt skönt att ha kommit igång med träningen igen. Kanske ska jag orka mig ta igenom dem där 2 milen i alphen om knappt 7 veckor...kanske. 

Å JUSTJA! Mamma och pappa bokade resa net hit igår mellan 4 april - 10 april. Dem åker på pappas födelsedag, måste hitta på nånting skoj till honom i present. Kanske middag?


Mycket text, mycket innehåll.

Nu är det söndag och imorgon börjar en ny vecka. Imorgon är det nästsista gången på språkkursen, ska bli ganska skönt att få den avslutad för det blir väldigt långa måndagar. Jag märker i alla fall att jag har lärt mig lite, förstår ganska bra när jag hör andra pratar och igår pratade jag lite med Tijmen, en av Lucas kompisar.

Veckan som kommer ska jag ägna mig åt att träna, tis, ons, tors, lör och söndag. Blir förmodligen en tripp med cykeln till Alphen med Nathalie på fredagen eller lördagen också :) 

Idag har jag sprungit 60 minuter, riktigt seg och tung i benen idag. Har ju kört 7 pass på 10 dagar vilket var väldigt längesen sist så det har ju sina anledningar till att jag var seg idag. Det är inte skönt att ta sig upp och ner för trapporna ska jag säga er! 

Efter löpningen var det skönt med en lång dusch följt av toast! Sen spelade jag lite spel med Jesper och Ulrika. Pratade också lite med Ulrika om framtiden, hon ska åka till Indien med jobbet en vecka i februari, Vincent har fått ett nytt uppdrag så han kommer att vara borta mycket mer än han brukar så det blir lite extra planering om hur allt ska gå ihop men de ska nog funka bra!

Pratade även med Ulrika lite om i sommar. Det är ju idreveckan i slutet av juni och det tänker, vill och ska jag vara med och hjälpa till på. Det var absolut inga som helst problem och hon sa att vi får se sen hur det blir om jag ska åka och komma tillbaka en vecka eller om jag ska åka och avsluta mitt au pair år då. Skönt att dem vet om det nu i alla fall :)

Ojsan, det blev lite längre än vad jag trodde men jag hade tydligen mycket att berätta för er just nu. Har nyligen pratat lite med mamma och pappa också. Dem har ju planer på att komma ner hit i påsk så vi kollade lite biljetter å sådär. Jag tänkte ta med dem på Anne Frankes hus eftersom jag själv inte har varit där än. Annars har jag nog inte planerat så mycket annat, än. Det ska bara bli skoj att dem kommer och se hur jag bor.

Nä, nu ska jag sluta. Puss!

JB-kampanj

Nu ligger kampanjen för JB uppe. Innan jul var jag hem och fotograferades och svarade på lite frågor ang. gymnasievalet och lite andra frågor om mina drömmar och mitt liv. Ni kan läsa intervjun här: 
http://gymnasievalet.johnbauer.nu/intervjuer.php

Somliga borde inte få ha husdjur

Idag när jag var ute och sprang möte jag en äldre farbror med två hundar. När han såg mig på håll satt han fast en av dem i koppel. Den andra fick fortfarande vara lös. 

När jag kom lite närmare sprang den okopplade hunden mot mig och skällde, inget mer hände. Hunden i koppel skällde också och drog emot mig. Farbrorn, som också hade en krycka slog till hunden i koppel rakt över revbenen med kryckan. Det var inte bara en liten putt, det var ett riktigt hårt slag och jag hörde hur den stackars hunden ylade till. Äckliga människa. 

Annars kändes löppasset bra, 80 minuter blev det idag. 
Slänger upp en bild på min kisse Conrad. 



Fin fredag!

Sitter och tittar på skidskytte för tillfället, sen tänkte jag ta mig en promenad. Tänkte gå upp till sportaffären och se om dem har någon snygg ryggsäck, är trött på att släpa på min datorväska som handbagage när jag flyger så tänkte införskaffa mig en ryggsäck. 

Idag har det varit fint väder, men det börjar mulna på lite grann nu. Har suttit med pussel nummer 3 som jag har börjat med nu, rikigt klurigt men nu har jag inte alls mycket kvar på det! 

Ikväll ska jag vara barnvakt och barnen och jag ska titta på the voice of Holland. Det slutar vid 23-tiden så det blir en sen kväll för barnen, men så är det varje fredag. 

Nu ska jag fortsätta titta på skidskyttet en stund innan jag byter om och går ut.
Hädåmäär! 


Veckoslut.

Då kan man lägga ytterligare än "jobbvecka" till handlingarna. Det är torsdag kväll och jag sitter nu på mitt rum och njuter av tystnaden, det enda som hörs är lite musik som spelas. Det har varit en ganska härjig dag här må jag säga. 

Anyway, börjar komma igång med träningen, efter lördag och söndag har jag sprungit 6 pass på 8 dagar. Börjar även känna harmoni när jag springer, vilket jag inte känt på länge. Skönt. 

FÖRUTOM! Mina fötter, det spelar ingen roll vad jag använder för skor, sulor eller hur mycket skavsårsplåster jag preparerar med. Överallt uppstår blåsor eller förhårdnader. Vad kan man göra för att slippa detta? Om jag kunde, hade jag kapat av mina fötter. 

Puss.

Känsliga läsare varnas.

Dagens träningspass resulterade i en stor fin vattenblåsa i hålfoten med svidande röd färg runt om och en uppsvullen lilltå.
Är det någon som vet om lilltån har någon funktion, om inte kan man ta bort dem? Mina lilltåar är mer i vägen än vad dem gör nytta... 




Soffhäng

Ligger i soffan med Leo bredvid mig som kurrar så sött. Tänk att en katt kan göra så mycket, bara genom att vara där, man känner sig liksom inte lika ensam på nå vis. Eller, man och man, jag gör inte det i alla fall. Vet ju inte hur det är för er andra.. 

Lyssnar på tillfället på band of horses och ligger och tänker, funderar och tänker lite till. På vad vet jag inte, tankarna snurrar mellan allt från orientering, till paris, till släkt och vänner. 

Har haft 3 dagar med huvudvärk nu, vet inte varför men igår när jag kom hem från min holländskakurs hade jag satans ont. Har provat med sömn, tabletter och vatten men inget verkar ta död på min huvudvärk. Testar med ett löppass senare ikväll för att se om det är rätta medicinen. 60 minuterspass planerat idag. 




Today

Idag ägnas dagen åt avslutningen av Tour De Ski och efter det kör jag på ett timmes träningspass.

Fixade till en träningsplanering fram till det är dags för 20-kilometer! Även om jag inte kommer vara i världens toppform, så kommer jag åtminstonne vara i någorlunda bättre shape än vad jag är nu :) Har inga speciella mål med loppet, men det känns bra att ha nånting att träna för.

Efter loppet i Alphen tränar jag för O-ringen. Tänkte dock anmäla mig så sent som möjligt när jag vet var jag håller hus i sommar! Är jag hemma i Sverige och utan jobb så blir det nog D21-klassen på O-ringen. Inge långklass, inge kortklass, bara vanliga D-21. Det visar sig när jag anmäler mig.

Nu taggar vi Tour De Ski! Go Hellner!

Funderingar om framtiden

Framtiden kan vara imorgon, i sommar, eller om några år. Om några år vill jag ha en utbildning inom event management och också jobba med det. I sommar vill jag åka på språkresa till London. Imorgon vill jag bara fortsätta leva som jag gör just nu. En dag i taget.

Ett halvår till

Har kommit på att det är mycket bättre att räkna min tid kvar i Holland i perioder, annars känns det väldigt långt tills mitt år här är klart. 

Om 6 veckor är det sportlov och då åker jag hem några dagar
Om 8 veckor efter det är det påsk och då kommer mamma och pappa hit
Om 3 veckor efter det är det majlov här och det blir antingen att åka hem eller se mig omkring i något annat land i Europa. Kanske Irland, vem vet. Eller så våldgästar jag min vän Johanna i Lybeck. Jag ska i alla fall spara undan pengar så att jag kan åka nånstans några dagar den veckan. 

Efter majlovet
har jag i princip bara 1 månad kvar här. Det känns inte lika långt borta när jag tänker på det här viset. Hur den än är så älskar jag min familj och att vara nära dem.

Hittills har jag verkligen tyckt om att vara här och lära mig nya saker och det är en härlig upplevelse. Det lite tråkiga är att jag inta har så många att umgås med, men har kanske lite mig själv att skylla på den punkten. Dock är det väldigt svårt eftersom jag bor i en ganska liten ort och det är svårt att ta sig tillbaka hit på kvällar och nätter. Ska skärpa mig vad gäller det! 


Bilder

När jag kom hem såg mitt rum ut som ett bombnedslag. Tänkte vänta tills fredagen med att städa men tog tag i det på torsdagskvällen. När rummet var färdigt duschade jag, på med nya lakan och kröp ner i sängen med ett brinnande doftljus bredvid mig. Jag var hemma. 

Före


Efter (inte helt färdig)


På fredagen slogs det in julklappar! 


Klappar på julaftonsmorgonen


Från min familj i Holland


En fin kalender med bilder på barnen


Avslutningsvis en bild på mig! Jag önskar er ett superbra 2012!

Nytt år, nya tag.

Sedan jag skrev sist och nu har jag hunnit vara i Sverige där jag har firat jul och nyår och träffat släkt och vänner. Min vistelse i Sverige var lugn och även fast jag missade att träffa personer som ja hade velat krama om så hade jag det allt som allt väldigt bra. 

Igår kom jag tillbaka hit till mitt andra hem. Jag kom till ett tomt hus, barnen som hos Oma och Vincent + Ulrika var ute och åt. Dock var det ganska skönt, var rätt så trött efter en dags resande och en natt innan som inte innehöll särskilt mycket sömn med anledning av Junior-VM finalen som spelades i ishockey. Vilken match, jag var nervös enda tills han satte målet. 

Idag sov jag länge, har pratat med Vincent och Ulrika, sagt hej till barnen, tittat skidor och tränat. Just nu sitter jag och tittar på damernas lopp i skidor. Ser bra ut för Kalla som går med Kowalzcyk och Björgen. 

Om 6 veckor åker jag nog hem igen, då är det sportlov här och jag tror familjen ska iväg och åka skidor. Vet dock inte om jag blir hemma hela veckan, det visar sig. Om 8 veckor ska jag springa 20 km i Alphen, därför tänker jag lägga mig i hårdträning nu. Med start idag. 

För övrigt har jag nyårslöfte tillsammans med mamma och pappa, inge godis.

RSS 2.0