Yes!

Mina ben ser ut som en orienterares igen!


Dag 2

Dagens orientering var lagd i ett annat område än där vi var igår. Jag trodde dock inte att det skulle vara sån stor skillnad terrängsmässigt som det var. Det kändes fortfarande Gotlandigt, men samtidigt var det helt annan terräng än Gotland terräng, går nästan inte att förklara för det var en salig blandning av allting.

Det var riktigt tungt idag faktiskt. Om vi inte sprang på sanddyner så sprang vi i skog som var bushig med massvis av taggbuskar och kuperad (!) terräng. Ja, tro't eller ej men idag gick det mycket upp och ner. En bladning av gropar och höjder och det var svårt att undvika att springa ner i dem eller uppför dem.

Dagens bana mätte fågelvägen 8.1 km. Med lite krångel till andra sträckan (sprang för långt och förbi), och en trött hjärna på slutet som gjorde att jag faktiskt inte riktigt visste vad jag höll på med och kanske chansade lite för mycket, gjorde att jag sprang totalt 11.42 km. Det känns i kroppen nu kan jag säga!

I alla fall, jag är så himla glad att jag har fått springa igen. Jag slutade på en total 9.de plats vilket betyder att jag tappade en placering idag. Men, resultatmässigt så bryr jag mig inte så mycket. Senaste tävlingen jag sprang var för över ett år sen, daladubbeln 2010. Därför var det så härligt att bara få tävla igen!

Här kommer bilder!








Dag 1

Barnen har lagt sig nu och jag sitter framför tv.n och kollar lite på Kod Mercury, en enastående bra film med Bruce Willis. Skönt att dem inte dubbar i Holland i alla fall!

Anyway, det denna dag först och främst har handlat om är ju som ni vet orientering. Det var riktigt roligt att tävla igen! Även om placeringen och tiden kunde ha varit bättre så känns det bra i alla fall. Missade nästan ingenting, men gjorde bort mig totalt på långsträckan mellan sjuan och åttan. Världens enklaste kontroll, men tyckte att jag redan var inne i det gröna, vilket jag inte var, så jag sprang till höger och letade kontroll men fann ingen så fortsatt ännu längre vilket var korkat. Till slut vände jag tillbaka och fann kontrollen nästan där jag hade vänt första gången. Jag hamnade i alla fall på en 8 plats av 14 som kom i mål. Imorgon siktar jag på att göra ett prickfritt lopp så får vi se vart det bär!

Ni orienterare som ser kartan kommer att tänka Gotland vilket ni gör helt rätt i. Terrängen liknande väldigt mycket gotländsk terräng. Ute på hedarna (som första halvan av banan bestod av) var det väldigt tungt att springa då det var hög ljung, nästan upp till knäna. Dock var det inte mycket bättre att springa ute på vägarna heller eftersom de bestod av sand, som också var uppkörd av många bilar.

Arrangemanget var mysigt, det bestod av 3 tält varav 2 tillhörde markan och 1 tillhörde sekrateriatet. Att notera var också att dem använde 1 dator, när vi har tävling använder vi oss av ungefär 6 datorer.

Här kommer lite bilder från dagen. Enjoy!











Laddad!

Sovit många sköna timmar inatt och tänker göra det även nästkommande natt. GPS-klockan är på laddning och kartorna är noggrant studerade så jag vet vart jag ska. Imorgon kör jag på säsongsdebut!


Kameran kommer att bli min bästa vän under helgen. Senare kommer jag skriva lite på klubbens hemsida (www.okhedstrommen.se) om tävlingarna samt lägga upp lite bilder. Funderar på att ta kameran med ut i skogen så ni får se hur det ser ut, men det kommer jag nog inte göra. Dock kommer jag ta bilder på själva arrangemanget, tävlingsarenan, markan osv. Läste för övrigt i PM.et att det säljs vin och öl i markan, det märks att jag inte är i Sverige i alla fall!

På länken nedan hittar ni kartprov samt information om områdena jag ska springa i! Ni kan också hitta all annan information på denna hemsida... om det nu skulle vara någon som är intresserad av det. Tycker att andra kartbilden ser spännande ut, ska bli roligt att springa i det området. Känns som man ska hålla kompassen och orienteringen i styr när man kommer in i det partiet.
http://2daagseveluwe.nl/?page_id=10


Blir mycket orienteringsprat nu, men det kan inte hjälpas.. det ska bli så kul att tävla, och extra roligt att göra orienteringsdebut i ett annat land än Sverige. Har varit i Norge en gång för ganska många är sen, men då var det bara knatte-knat med Erika som gällde för mig! Vilket ju iofs också var en upplevelse :)


Orientering

Nu har jag jobbat färdigt för den här veckan, eller ja, jag ska jobba lite extra på lördag och sitta barnvakt då Ulrika och Vincent ska ut och äta. Så det blir en lugn kväll med film med barnen skulle jag tro. Skönt eftersom jag kommer nog vara ganska trötter när jag kommit hem efter att jag sprungit så det blir en bra avslutning på den dagen tror jag.

Jag längtar verkligen tills jag får springa lite orientering igen. I år har jag själv bara sprungit en klubbtävling samt någon bana med några av våra ungar. Så första riktiga tävlingar blir tills helgen!

Det har varit ganska mycket i år, först hade vi ju cyklingen mellan Trelleborg och Skellefteå som genomfördes under vårsäsongen. Dock ängnade jag nog det mesta av min tid åt det från Januari tills mitten på maj - men de var det värt. Sedan kom studenten och alla kurser som skulle bli klara. Det fanns ingen tid till orientering då. Dock, är jag glad att jag la tiden på skolan istället. Just då kändes det viktigare, och jag ångrar det inte.

I somras blev det heller inget springande, det närmsta jag kom orientering då var att jobba uppe i Idre - så nära man kan komma att själv springa eftersom jag efter tävlingarna kunde vara ute och njuta uppe på fjället eller i skogarna vid Burusjön.

När hösten kom åkte jag från Sverige och tävlingarna. Så heller då blev det inga tävlingar, därför känns det riktigt bra att få springa i helgen. Det kanske kan sporra mig till att börja träna igen, vilket jag behöver eftersom jag har ett 20 km lopp framför mig i mars.


Träning!

Det blev inget träningspass igår då det var trökväder hela dagen. När det väl blev lite bättre så var det redan mörkt och trist så bestämde mig för att jag skulle springa dag istället, vilket jag har gjort :) jag säger bara usch. Att man aldrig lär sig att det är bäst att fortsätta träna när man väl är igång, jag avskyr verkligen dem första träningspassen när man ska igång igen.

Nu har jag visserligen varit sjuk ett tag, dock har jag säkert kunnat börja träna förra veckan, men då kommer dem där tankarna "nej, jag gör det imorgon istället då ska det vara finare väder"...Bullshit.

Jaja, jag har i alla fall sprungit idag och kommer ha åtminstonne ett pass i benen innan helgens tävlingar! Ser verkligen fram emot det! Fast, först och främt gäller det att hitta till "tävlingsarenan" som det nu så fint heter. Får låna bilen så jag behöver inte krångla med bussar och tåg iaf, det är skönt! :)

Med barnen är det bra, idag är det bara Elin hemma. Lucas och Jesper är hos kompisar. Senare i eftermiddag ska jag gå med Lucas på hans fotbollsträning. Hej så länge!

Måste ju visa hur fin jag var när jag hejade fram Brynäs till Seger i lördags!


Årets första tävling....(ar)

Jag har alltid varit lite tvärtom mot alla andra... därför kör jag på säsongsstart när de flesta andra kör på säsongsavslutning! Spännande att se vad det är för typ av orientering här i Holland. Blir 2 dagars tävlande, kör på D21 5.9 km på lördagen och 8.1 på söndagen, tacka gudarna att Holland är platt!

För övrigt så är jag anmäld till ett 20-km lopp här i Holland i mars, det är nog dags att lägga sig i hårdträning.
Nu är jag dödstrött och ska lägga huvet på kudden och sova gott! Träningspass väntar imorn.


Tillbaka!

Är tillbaka i Holland och Nieuwkoop, var hemma vid halv tio igår. Pratade lite med Vincent och Ulrika om hur dem hade haft, hur jag hade haft det å så. Åt lite smörgås och sen var det dags för sängen!

Imorse när jag träffade barnen pratades det i mun på dem allihoppa, självklart ville alla berätta om allt rolig dem gjort under semestern.

När Ulrika hade lämnat barnen och vi gjort vår veckohandling satt jag mig och kollade lite på hemsidan om orientering här i Holland. Visade sig att dem har tävling nu i helgen, dock hade anmälningstiden gått ut men jag skickade ett mail till dem och frågade om det gick att få vara med och tävla i alla fall! Om så är fallet så blir min första tävling för i år på holländsk mark!

Nu ska jag snart hämta barnen och ikväll ska jag iväg till Leiden på språkkurs, blir buss och tåg hela vägen idag så kommer hem kring 23.30, sleepy.

See you


Arlanda!

Sitter återigen på Arlanda i min ensamhet och väntar på att få gå ombord på planet. Medans jag väntar sitter jag och dricker kaffe. Mamma och pappa skjutsade hit mig. Jag har haft en bra vecka här hemma i Sverige, har flängt fram å tillbaks, träffat saknade människor och haft de mysigt helt enkelt. Igår var jag på hockey med mamma, pappa, Marcus, Jari och Freja, mycket trevligt. Det mysigaste var nog dock att vara med mina orienteringsungar ungar på daladubbeln igen. Dem är så mysiga ock duktiga. Dem har varit å tävlat idag. Iris slog till med en krossande seger i årets sista tävling - 5 minuter före tvåan! Imponerande! Hej på ett tag!

Amsterdam

Amsterdam med mina vänner var bara helt bäst. Jag har saknat dom!

Ikväll ska jag kolla fotboll, kan bli en kul match att se på i denna Holländsk-Svenska familj! :)

Everlong

Sitter och lyssnar lite på Foo Fighters efter att ha dammsugit och ställt i ordning lite på mitt rum. Det är faktiskt inte första gången jag städar rummet, men jag måste nog erkänna att det inte har hänt alltför många gånger sen jag flyttade hit... men, får min finbesök så får man!

Längtar tills imorn, efter Anna, efter Ellen, efter godispåsen som Anna lovat handla med åt mig! Men framför allt, längtar jag efter trevligt sällskap av Johanna, Anna, Ellen och André i en otroligt härlig stad - Amsterdam! :)


Saknad

Helt plösligt svepte en stor saknad in över mig, jag saknar min mormor.


Inte en lika vacker dag...

...just nu regnar det nämligen.

Jag sitter och dricker kaffe, lyssnar på John Mayer och bara längtar till helgen! Om två dagar, på torsdag, kommer Johanna hit till Nieuwkoop och sover här över natten, ska bli så otroligt kul att se henne igen, höra hur hon har det och bara umgås. På fredan tar vi bussen och anländer i Amsterdam. Några som också gör det är Anna och Ellen, men dem tar flyget! Även André trillar in i Amsterdam på fredag, dock lite senare än vi andra.

Det kommer bli en härlig helg, jag saknar mina vänner.

Nästa helg, åker jag hem till Sverige, springer lite orientering (första riktigt tävlingen på hela året, men blir nog inte sista, planerar några tävlingar här i Holland nu när jag vet att det faktiskt finns orientering här också), umgås med min familj och mina vänner i en hel vecka tänker jag göra den gången jag är hem!

Men, jag har några dagar kvar här innan dess, så vi ses!

Vackra dag!

Idag har det varit en helt underbar dag här i Nieuwkoop, solen har värmt och det har varit en klarblå fin himmel hela dagen. Underbart! Jag och Lucas tog en promenad i parken som tillslut blev som ett träningspass eftersom vi lekte monster som jagade varandra. På eftermiddagen har jag legat ute i solen och läst - Robbie, en superstjärnas väg från botten till toppen. Vilken jag läst ett antal gånger nu. Måste köpa fler böcker känner jag!

Förresten, det är oktober och det känns som mitt i sommaren. Idag har jag gått i shorts och linne och tyckt att det varit för varmt. Det är första gången jag gör det i oktober månad, men de är härligt!




RSS 2.0